Superskrällen kan slå till igen: ”Race är race”

Amatörtränaren: ”Jag vet att hästen är bra och hon har visat form under en längre period”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Celinn Palema med kusken Anders Eriksson

avCharlie Hedstad

TRAV

Förra veckan superskrällde hon som 108-oddsare på V86 – vilket ledde till att ingen prickade åtta rätt.

Jackpott på V86 den här veckan och Celinn Palema har chans att skrälla på nytt.

– Jag blir inte överraskad om hon är med långt framme igen, det får jag lov att säga – race är race, säger amatörtränaren Bo Ralfelt.

Under förra veckans V86-omgång överraskade hästen Celinn Palema spelarna rejält när hon vann till 108 gånger pengarna, hela 155 433 system förlorade chansen till full pott och till slut var det ingen som mäktade med att pricka in alla åtta vinnare. Tränaren Bo Ralfelt var inte lika överraskad när hans häst tillsammans med kusken Anders Eriksson spurtade ner sina konkurrenter.

– Jag blev inte så överraskad, jag vet att hästen är bra och hon har visat form under en längre period. Men att hon skulle slå dem var annan femma, säger Bo Ralfelt.

Jobbat åt legenden Billy Haughton

68-åriga amatörtränaren Bo Ralfelt har tre hästar i träning och håller till på en gård i Upplands Väsby, granne med stjärntränaren Stig H Johansson. Ralfelt som är bosatt i Täby utanför Stockholm är ett relativt okänt namn i trav-Sverige, han har tidigare jobbat åt legenden Billy Haughton på Pompano Park i USA.

– Jag har både kör- och tränarlicens i USA. Jag kanske åker över dit och tränar någon häst, vi får se.

På sin kördress står det “I love New York cheesecake”, vilket kan symbolisera att Solvallatränaren även har varit aktiv inom cafébranschen.

– Jag har haft lite caféverksamheter tidigare, men jag har varit aktiv till och från inom travet i tio-femton år. Just nu håller jag bara på med hästarna.

”Tuffare emot”

Hur har hon tagit senaste loppet?

– Hon var jättefin efter loppet, hon var pigg och fin. Nu till hösten har hon blivit mycket piggare och man känner att formen finns där.

Han fortsätter:  

– Hästen var inte alls på hugget i somras när det var som varmast. Då låg hon låg högt i temp och var inte alls pigg. 

Bo Ralfelts ögonsten startar den här veckan återigen på V86. Förutsättningarna är startspår ett bakom bilen i den sista avdelningen, mot betydligt tuffare hästar jämfört med förra veckan.

Vad tror du om chanserna att skrälla igen?

– Det är betydligt tuffare emot nu jämfört mot senast, men jag blir inte överraskad om hon är med långt framme, det får jag lov att säga – race är race.


V86 har spelstopp 20.30 i kväll. Som vanligt får du uppsnacket i Trav365:s liverapportering här. Vi drar igång klockan 19.30.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav