Roliga kantbollar – och en fräck V75-spik

Michael Carlsson synar V75-omgången på Eskilstuna, söndagen den 3 mars

Foto: ATG LIVE
Starforlife Palema spikas på dagens V75-omgång.

Intrycket i comebacken var strålande.

Efter den ruggiga insatsen lär hästen vara ännu bättre med loppet i kroppen.

Jag går därför emot favoriten och spikar Starforlife Palema som jag tror bara är bäst i det här gänget.


ANNONS: 2,8 miljoner kronor i total vinst i går för experten. Här kan du ta rygg på Sportbladets experter på V75 i dag. [Extern länk]


Det är dubbla V75-omgångar i helgen och vi har en mustig anrätt att ta oss an under söndagen i Eskilstuna där tävlingarna avgörs. En härlig omgång rent spelmässigt och det ser lurigt ut på förhand. Men det finns gott om roliga kantbollar och dessutom har jag en fräck spik att bjuda på. Häng med.

Vi börjar med spiken på systemet och det är Starforlife Palema i den fjärde avdelningen. Det är ett lärlingslopp och i sulkyn sitter välkörande Petter Engblom som har kört hästen två gånger och vunnit båda.

Starforlife Palema tappade formen i höstas och fick en längre vila och en träningsperiod. Comebacken ägde rum för en dryg vecka sedan på Åby från spår tolv över 1 640 meter. Och oj, vilken fin insats som hästen svarade för. Han avslutade jättebra när han svepte konkurrenterna i spåren runt slutkurvan och kopplade greppet in på upploppet. Att han sedan inte kunde svara den smygkörde vinnaren som kom via open stretch den sista biten är honom förlåtet.

Med den genomköraren i kroppen räknar jag med att formen är framflyttad ytter­ligare på Starforlife Palema. Han har springspår på tillägg och ska tävla bar­fota runt om. Den Pär Hedberg-tränade hästen öppnar bra och jag tror att han ­bara är bäst i det här gänget. Jag spikar därmed emot favoriten Grainfield Aiden.


ANNONS: 2,8 miljoner kronor i total vinst i går för experten. Här kan du ta rygg på Sportbladets experter på V75 i dag. [Extern länk]


Ett revanschmöte

I V75-inledningen utgörs favoritduon av Ajlexes Cubano och Linus Boy. Det är också ett revanschmöte från senaste starten då Ajlexes Cubano vann från ledningen på 1.11,1 över kort distans. Det är den snabbaste tiden i Sverige hittills i år. Men Linus Boy gjorde en grym insats som tvåa efter tredjespår runt första sväng och resten av loppet i dödens. Nu har Linus Boy innerspår och kan inte öppna något så han blir över från start.

Löser det sig och han hittar ut kan han mycket väl få revansch på Ajlexes Cubano som börjar från bakspår.

Jag vill dock lyfta fram två intressanta motbud och det är Ochongo Face, som ­hakade på bra i gulddivisionen senast, samt Emmet Brown som gör en intressant start efter comebacken på nyårsafton.

Imilie Boko är favorit i V75-2 och det är en fin häst som avgjorde lekande lätt
i årsdebuten senast. Mattias Djuse har många intressanta hästar till start i dag och det här är en av flera bra chanser från hans stall.

Men hon får sällskap på systemet av Drottning Face, som avslutade vasst till segern senast, och Anna S.H. som har gjort det jättebra varje gång och som spurtade starkt senast som tvåa efter trafikproblem.

Jag måste även plocka med Estelle Brodda som ska tävla barfota fram eller barfota runt om för första gången och dessutom blir det ­första gången med rycktussar. Ett fint sto som har avslutat bra i de senaste starterna och hon måste räknas tidigt.

Jagar tredje raka i år

Oskar Kylin Blom har gjort ett bra tränarjobb med Bijou De Fer som har tagit två raka segrar på lika många starter i år. Jag pratade med Oskar i veckan som meddelade att hans häst är mer stark än snabb och därmed ska passa bra på den långa distansen. Han har vunnit med krafter kvar båda gångerna och blir ­bara bättre och bättre.

Dessutom lättas Bijou de Fer i balansen denna gång från järnskor till aluminium­skor runt om vilket är spännande.

M.T.Master Don fick en tuff resa utvändigt om ledaren i V75 i lördags och orkade inte. Vann gången innan dess och får nu börja från bakspår och därmed ryggar att gå i. Han är favorit i den femte avdelningen men  får sällskap av ett gäng hästar på kupongen. En  riktig stänkare kan Ridgehead Mateo vara som blev störd till galopp senast men som innan dess var finfin i två raka segrar. Fredrik Linders häst ska tävla barfota fram den här gången och ska inte nonchaleras trots läget med spår tolv.


ANNONS: 2,8 miljoner kronor i total vinst i går för experten. Här kan du ta rygg på Sportbladets experter på V75 i dag. [Extern länk]


I sitt livs form

M.T.Malkin har imponerat i två raka segrar från ledningen och har även gjort flera fina insatser innan dess. Hästen är i sitt livs form och har ett perfekt läge ­bakom bilen för att återigen ta hand om ­ledningen, startsnabb som han är.

Men han möter klart tuffare konkurrenter den här gången och det är framför allt tre hästar som jag inte vill spricka på.

Jaques Noir är en av dem och jag tror att han vinner när som helst efter insatsen senast då han fullföljde mycket starkt ­efter att ha legat sist under vägen. Nu blir det barfota bak vilket är ett klart plus.

Fame Boko var trea i V75 från dubbla ­tillägg senast och står nu klart bättre till. Det är dessutom aktuellt med både barfota­balans och jänkarvagn.

Sedan streckar jag även Leader Brodde som radar upp placeringar bland de tre främsta och senast var han trea i V75 efter sen lucka. Han var på linje med tvåan Perfect Dynamite i mål och Mattias Djuses häst står på tur för en seger. Den kan komma nu.

I V75-avslutningen är Electrical Storm favorit och han satt fast med gott om krafter kvar i V75 senast. Kan få utdelning nu i stället. Sete är en kapabel häst som gör en intressant comeback och är given liksom Harrington som är härdad i V75. Betalar även för Greyhound Boko som det är aktuellt med både barfota och jänkarvagn på.


ANNONS: 2,8 miljoner kronor i total vinst i går för experten. Här kan du ta rygg på Sportbladets experter på V75 i dag. [Extern länk]


Micke Carlssons V75-system

V75-1: 1, 10, 9, 6 (7, 5)

V75-2: 5, 6, 12, 10 (7, 4)

V75-3: 4, 9 (2, 10)

V75-4: 10 Starforlife Palema (5, 11)

V75-5: 10, 5, 7, 2, 12 (4, 3)

V75-6: 3, 7, 2, 9 (6, 11)

V75-7: 5, 4, 6, 9 (1, 12)

2 560 rader/1 280 kronor

Extra V75 från Eskilstuna sänds i TV12 klockan 14.00.

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75-tips

V75