Goop: Nu tar jag över efter pappa

Foto: Olle Goop och Björn Goop.
TRAV

Nu tar Björn Goop över tränaransvaret efter pappa Olle Goop.

Från och med den första januari blir Björn tränare för stallets hästar.

– Annars fortsätter det egentligen som vanligt: pappa och jag samarbetar och jag fortsätter att köra stallets hästar i första hand, skriver Björn Goop i sin krönika i Sportbladet.

Genom åren är det Olle Goop som har stått som tränare för Stall Goops hästar. Sonen Björn, som är catchdriver, har kört stallets hästar och även hjälpt till att träna hästarna på gården.

Blir ansvarig

Men från och med den första januari lämnar pappa Olle över tränaransvaret till sonen Björn. Björn Goop skriver själv om beslutet i dagens krönika i Sportbladet och på stallets hemsida.

”Jag blir ansvarig tränare för alla hästar i vår träning. Det ligger i tiden för mig att nu ta över till 100 procent. Ingen förändring i arbetstakten, utan vi kommer båda att jobba på tillsammans som vi gjort i många år. Jag har informerat hästägare, Svensk Travsport och Åbytravet”, skriver Björn Goop på stallets hemsida.

Än så länge tillhör de fortfarande Åbytravet.

”Hästägarna har en önskan om att vi kvarstår med bantillhörighet Åby som jag haft under alla år. Just nu utreds den frågan av Svensk Travsport och det är många tränare som berörs om det skulle bli tvångsflytt av licenser. ST håller på med en utredning i detta och vi väntar med ett besked senare under året”, skriver han.

Enligt honom blir det inga större förändringar i och med att han tar över tränaransvaret.

”Att jag nu tar över är en markering på att stall Goop satsar fortsatt friskt och framåt”, skriver Björn Goop.