Efter kritiken – så ska Solvalla rädda banan

TRAV

Efter Lutfi Kolgjinis sågning av Solvallas bana.

Nu får Solvalla förstärkning till Elitloppsveckan.

– Man måste inte vara något geni för att fixa till banan, säger Håkan B Johansson som nu ska hjälpa Solvalla.

För någon vecka sedan gick Jägersroprofilen Lutfi Kolgjini till attack mot Solvallas travbana. Kolgjini påstår att huvudstadsbanan håller låg klass

– Banan på Solvalla är stenhård och död. Den är mycket stum och de måste göra något radikalt åt det här. De som sköter banan gör sitt bästa, de jobbar och står i så jag vill inte kritisera dem. Men jag blir chockad när jag kommer till Solvalla och ser att landets största bana är i så dåligt skick, sa Kolgjini till Trav365.

”Stig H ringde”

Efter Kolgjinis hårda kritik har nu Solvallas tränarförening, med Stig H Johansson i spetsen, reagerat och bett Solvalla att lägga all fokus på att få banan i ett så bra skick som möjligt fram till Elitloppet som går om mindre än två veckor.

Stig H Johanssons förslag till Solvallas chef Tore Fyrand var att ta in Halmstads banmästare, Håkan B Johansson, till Elitloppet – och så blir nu fallet

Håkan B Johansson är en hyllad banmästare som jobbar stenhårt på Halmstadtravet för att få till en bra bana. Nu talar allt för att Johansson kommer till Stockholm i mitten av nästa vecka för att hjälpa Solvallas nuvarande banmästare Dan Udell.

– Stig H Johansson ringde mig och frågade om det fanns möjlighet för mig och min bror (Jörgen Johansson) att komma till Solvalla och vi har tackat ja till det. Det har varit mycket kritik mot Solvallas bana under en period och vi får se om vi lyckas fixa till banan, jag tror och hoppas det, säger Håkan B Johansson och fortsätter:

– Jag vill inte kliva banmästarna på fötterna men jag tror inte att materialet är så dåligt som det sägs. Det är inget liv i banan och man måste jobba ned lite fukt i den. Man måste inte vara något geni för att få till den, det krävs lite bondförnuft.

Hur känns det att få en sådan här förfrågan?

– Det vore en jäkla rolig uppgift att få sköta banan under Solvallas största helg. Jag kommer med glädje om de vill ha mig och det vore otroligt roligt.

”Ingen större sak”

Tore Fyrand säger så här om att Solvallas banmästare får förstärkning:

– De i Halmstad har varit duktiga men vår banmästare kommer fortfarande vara ansvarig. Det finns alltid folk som kan komma med nya erfarenheter så det ska nog bli bra. Det är ingen större sak.