Trav

RIX-häst skadad

TRAV

Nu tvingas tränaren leta en ny häst.

Östersundstränaren Daniel Wikberg är nykomlig i den andra upplagan av Rixallsvenskan som startar i mars.

Nu står hästen han köpte till sina andelsägare skadad.

– Zack Hornline är en häst jag verkligen blev förtjust i direkt men tyvärr måste jag byta häst i tävlingen nu - och det är mycket bråttom.

Efter en succéartad första säsong i fjol med Rixallsvenskan tillkom ett par nya stall och några tränare byttes ut till 2010 års upplaga av tävlingen.

Malin Löfgren blev segrande tränare i den första upplagan med hästen Sanity. Från samma bana Östersundstravet kommer Stall Rix FM Jämtlands nye tränare, Daniel Wikberg. En tränare med akuta problem i dessa dagar.

Wikberg skriver till delägarna i Stall Rix FM Jämtland på sin blogg:

”Tyvärr måste jag meddela att vår häst Zack Hornline är skadad”.

Operation väntar

Daniel Wikberg är på jakt efter en ny häst. Den Rixallsvenska säsongen startar 1 mars och klart är att Zack Hornline är helt avskriven från tävlingen.

– Han har sådana problem med ett framknä att han behöver operas och konvalescens-tiden är mycket lång för den här typen av problem. Ända upp till två år.

Operation leta häst för Rixallsvenskan har inletts i Östersund. Daniel Wikberg söker en färdig tävlingshäst som kan börja starta per omgående.

– Jag letar hästar i hela Sverige - det är viktigt att hästen är tre år och startklar. Det vore bra om vi kunde komma igång någon gång i mars eller april. Jag är tacksam för all hjälp jag kan få, säger en stressad Daniel Wikberg i telefon från stallet i byn Hackås i Östersund under onsdagen.

Mikael Wikner/KANAL75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!