Svanstedts nya knep – sulky från Amerika

Foto: Åke Svanstedt tog en dubbel på V64 – i ny sulky från USA.
TRAV

Åke Svanstedt hade en bra kväll på Solvalla och tog en dubbel på V64.

En bidragande orsak till det kan ha varit att Svanstedt körde med ny sulky.

– Jag kör i en ny vagn. Det är Anders som tagit hem den från USA, berättade han i vinnarcirkeln.

Åke Svanstedt har många hästar till start på Solvalla under kommande helg. På onsdagskvällen värmde han upp med V64. Och som han gjorde det. I V64-3 satte han upp bakom favoriten Zita Oldeson. Det var hästens andra start i Axevallatränarens regi. Facit efter två starter: Två segrar. Ekipaget blev släppt till ledningen och väl där blev det odramatiskt och segern blev överlägsen.

– Hon är fin och hon är stark. Stallet håller normalform just nu. Hästarna går bra och vi har inga sjukdomar, sa Svanstedt i vinnarcirkeln.

I den näst sista avdelningen var det dags för grön kusk igen. Då bakom Japanese Face. Det loppet blev kört efter liknande scenario som det första. Svanstedt körde sig till front och väl där kunde ingen hota.

– Det var bästa jag har känt honom någon gång. Han var i bättre form och rappare i dag. Han springer och slöar lite, men när man säger till honom så tar han i för fullt, sa Åke Svanstedt och berättade att han bytt sulky för kvällen.

– Jag kör i en ny vagn. Det är Anders som tagit hem den från USA.

Allt sparat

I V64-2 bjöd Jorma Kontio och Timo Nurmos-tränade Cash Is Fun Zaz på uppvisning. Trots galopp och stor markförlust i inledningen kunde ekipaget runda hela fältet och vinna överlägset.

–  Han tappade rytmen i starten och tappade viktiga meter. Hästen är jättebra, stark och tål lång distans. Jag kände att det var klart 800 meter kvar, sa kusken Jorma Kontio efter loppet.

Tränaren Timo Nurmos bevittnade loppet från sista sväng och såg mycket belåten ut efter loppet.

– Det är en jättefin häst. Jag tänkte att loppet var kört efter starten, men han är jättestark. Han hade propparna och allt var kvar. Lennartsson frågade redan efter första starten om han var anmäld till Derbyt, sa Nurmos i TV4.

Stall Hultman avslutade kvällen med seger. Monster Drive och Örjan Kihlström spurtade rappt över upploppet och vann tämligen säkert. Efter loppet intervjuades Stefan Hultman och han var strålande glad – som vanligt.

– Han var fin hästen, jättefin, sa han med ett brett leende på läpparna.