Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 2–3–6–9–4–5–1–8–7.

Kommentar: Nino Coger har gått mycket bra på slutet och visat toppform. Han kommer att vinna lopp när som helst och det kan mycket väl bli nu. Senast fick han luckan för sent och sköt till sylvasst den sista biten. Är snabb ut om han laddas bakom bilen men fungerar kanske bäst i ryggar. Ågårds Lars är nog bästa hästen i fältet rent kapacitetsmässigt. Men formen är ett stort frågetecken och det var länge sedan han övertygade i lopp. Näst senast vek han ner sig enkelt från ledningen och sist gjorde han bort sig med galopp. Är snabb ut och får han bestämma i täten ska han normalt räknas tidigt.

V65-2

Rankning: 4–7–6–8–3–2–12–11–5–1–9–10.

Kommentar: Democrat har hög kapacitet och har presterat några fina insatser vid ett par tillfällen. Återkommer nu efter ett längre uppehåll och blir att räkna med direkt. Har tidigare visat att han kan vara riktigt snabb ut bakom bilen. Il Lamborghini är en kapabel men osäker herre. Näst senast var han smått överlägsen och felfri slåss han om segern. Tarport Venus var bra sist vid lätt seger i ett billigt gäng.

V65-3

Rankning: 6–5–9–3–2–1–4–7–8.

Kommentar: Tilde Palema har ryckt upp sig rejält i de två senaste starterna. Hon har varit jättefin på barfotabalans. Näst senast vann hon och sist fullföljde hon starkt som trea bakom bra hästar. Lite vingelläge men ett tidigt segerbud normalt sett. Beauty Di Quattro hade varit ifrån inför senaste starten och fick en snäll resa. Hon fick chansen sent på innerspår den sista biten och sköt till bra utan att vara pressad alls genom mål. Det fanns krafter kvar och hon går säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen. Boa Boko var stark vid segern senast efter en halvtung resa.

V65-4

Rankning: 9–4–10–2–6–7–14–13–15–3–1–12–5–11–8.

Kommentar: Öppet lopp. Larry Bird har varit förbättrat i de två senaste starterna och verkar på gång. Han gick ett bra slutvarv i spåren senast och nu sitter Åke upp i sulkyn igen.

V65-5

Rankning: 6–1–4–8–5–3–2–11–12–7–9.

Kommentar: No Deal är en segervan dansk som är klart bästa hästen i fältet. Han imponerade senast­ han visade upp sig på svensk mark och var då helt överlägsen. Har därefter vunnit i Köpenhamn och återkommer nu efter ett litet uppehåll. Är väl förberedd och ska normalt ha bra chans att vinna. Det är vidöppet bakom men Wiss Rambo har läge för att smyga­ med i det längsta och avlossa sin vassa speed till slut. Har inte vunnit i år men det kan vara dags nu.

V65-6

Rankning: 3–12–11–13–1–8–5–14–2–10–6–4–9–7.

Kommentar: Britt Hudson fullföljde bra bakom Baretta Avanti senast och höll farten starkt in i mål. Nu möter hon bara ston igen och har ett perfekt läge.­ Lyckas hon komma till spets tidigt blir hon inte lätt att tas med. Staro Divine drog i hårt tempo i Sto-SM senast och orkade inte. Får nu anfalla bakifrån. Duger.