Blev akut sjuk – nu gör han comeback

TRAV

Travstjärnan är tillbaka

One Too Many drabbades av tarmvred och kämpade för livet.

Nu är stjärnan tillbaka och gör comeback på Örebrotravet.

– Det blir en lämplig uppgift för honom, säger Stefan Hultman på Travkompaniets hemsida.

Stefan Hultmans stjärna One Too Many laddades för Svensk Travderby då hästen blev akut sjuk för några månader sedan.

Hästen drabbades av tarmvred och fick opereras akut. Hästen lyckades klara av operationen och en vecka efter operationen var hästen tillbaka på gården igen.

Står över Breeders Crown

Nu har hästen tränats igång och är redo för comeback. Enligt planerna startar hästen i ett fyraåringslopp på Örebrotravet den 28 oktober.

–  One Too Many har tagit till sig banjobbet på Eskilstuna han fick för en knapp månad sedan på ett väldigt bra sätt. Då kändes det att det fattades en del i honom och det gör det ju förstås fortfarande. Visserligen är han väldigt flegmatisk och lite svår att göra en bedömning på i träningen men nu känns det som om han börjar bli färdig för comeback. Han är ju inkvalad till Breeders Crown semifinal nästa onsdag på Solvalla men det står vi över. Jag tycker inte det är rätt mot hästen att gå direkt ut mot kulltopparna, han är helt enkelt inte färdig för det än. Vi är rädda om One Too Many och då är det bättre att han får "smyga" igång lite försiktigt. Nu sikar vi istället på ett fyraåringslopp på Örebrotravet fredagen den 28 oktober som jag tror blir en lämplig uppgift för honom, säger Hultman på Travkompaniets hemsida.