Salos mål – upprepa miljonsuccén på V75

Foto: Tommy Salo.
TRAV

OS-hjälten och den nuvarande sportchefen i Leksand, Tommy Salo, har ett stort travintresse.

När det ligger 50 miljoner i V75-potten på lördag ger sig givetvis det före detta NHL-proffset in i jakten på storvinsten.

– Jag spelar varje lördag, V75 är det bästa spelet, säger han.

Från och med den 1 januari i år har Tommy Salo jobbet som sportchef i ishockeylaget Leksand i Dalarna. Målet med jobbet: Ta den anrika och folkkära klubben till Elitserien igen. På sidan av jobbet inom hockeyn ägnar OS-hjälten från 1994 mycket tid åt travet, Salos största hobby. Han deläger två hästar (Dollar Sund och M.T. Evita) som båda tränas av Björn Goop. De båda hästarna har gått stabilt och den sistnämde firade framgångar inom travets elitserie, V75, tidigare i år.

– Det är kul, säger Salo.

Inga planer på att köpa fler hästar?

– Nej, det får räcka som det är. I alla fall just nu.

Vann 5,5 miljoner

Det är inte bara som hästägare Tommy Salo har nått framgångar inom travet. Det före detta NHL-proffset har visat sig vara en skicklig travspelare också. Salo har vunnit flera storvinster. Den största kom i maj i fjol. Då prickade hockeyprofilen in alla rätt när Åby körde en extra V75-omgång. Utdelningen för alla rätt: 5,5 miljoner kronor.

– Vi firade med ostbågar och en promenad, har Salo berättat i en tidigare intervju med Trav365.

Har du vunnit något på den senaste tiden?

– Lite småvinster här och där, men ingen stor.

Försöker vinna drömvinsten

På lördag är det jackpott på V75 med 50 miljoner kronor till en ensam vinnare. Salo kommer givetvis göra ett försök att vinna drömvinsten, men han kommer inte att besöka Romme, en bana som ligger bara några mil från Salos nuvarande bostadsort Leksand.

– Vi har Troja/Ljungby borta på lördag, så jag missar nog Romme, berättar han.

Från bortamatchen får då sportchefen följa travresultaten från V75. Salo bjuder Trav365:s läsare på ett jackpottsystem, och han tror sig ha hittat två bra spikar. 1 Kimono Pearl i V75-5 och 5 Lollo Zet i den sjätte avdelningen.

– Båda spikarna är bra på olika sätt. Lollo Zet tränas av Daniel Redén och han har riktigt bra form på stallet. Jag hoppas det fortsätter, säger Tommy Salo.

Något jackpott-drag?

– Nja, inte direkt. Men jag har alla hästar i den andra avdelningen. Där tror jag att det skräller.

Tror du att det blir miljonutdelning på lördag?

– Ja, det kan det bli. Absolut!

Vad gör du om du tar hem hela potten på 50 miljoner kronor?

– Ha ha, jag vet faktiskt inte. Jag lever nog på som vanligt.