Miljonkusken: Har tre skrällar på V75

TRAV

Han är en av landets största skrällkuskar.

Nu har Peter Untersteiner tre miljonskrällar på V75.

– Alla mina hästar är typiska outsiders, säger Untersteiner.

50-årige Peter Untersteiner är en kusk som flera gånger skrällt och fixat miljoner på V75. För lite mer än ett år sedan fixade Jägersrokusken 67,3 miljoner till en ensam vinnare på V75 då han vann V75:ans sista avdelning med Alien's Kiss.

För 16 år sedan ordnade han 33 miljoner till en ensam vinnare på V75 då han vann med True Express på V75 och Untersteiner är helt klart en kusk att hålla koll på om man vill vinna miljoner.

Drömspår

På lördag, när Solvalla kör V75, har Untersteiner tre egentränade hästar till start. I V75-1 startar den läckre femåringen Hell Of A Kemp som lottades till spår ett bakom bilen. Ett spår hästen gjort sig förtjänt av efter att ha haft spår tio, tolv och åtta i de senaste V75-starterna.

– Allt ser bra ut med honom och han känns pigg och fin i träningen. Nu har han ett intressant läge men det är inte så sannolikt att han kan hålla ledningen, han har inte varit så snabb ut. Men jag kör vad som går så får vi se vad som händer.

”Inte realistiskt att slå den”

Untersteiner tror att hans häst ska göra en bra insats – men tror inte på seger mot favoriten i loppet.

– Alvena Pampas har varit imponerande så det är inte realistiskt att vi ska slå den. Hell Of A Kemp har varit okej på sistone utan att räckt till, det tar lite tid att växa in i klassen och i silverdivisionen är det jävligt tuff med många bra hästar. Men jag hoppas på en fin insats och han är en kantboll.

Forrest Jump i V75-4, vad tror du om hans möjligheter?

– Jag var nöjd med honom senast, framförallt travade han bra. Han har haft problem med fräschören men travade bra senast och kan vara en outsider.

Wiss Rambo i V75-7 då?

– Är också en häst som har problem med fräschören. Han gick klart godkänt senast då han fick stryk på linjen. Normalt sett har han gått framåt med det loppet i sig och han är klart duglig när han är fräsch. Han har visat förut att han är bra då han vunnit på V75.

Vem är din bästa chans?

– Jag har ingen toppchans, men tre typiska outsiders är det, säger Untersteiner till Trav365.