Svanstedt: Den här hästen kan gå långt

Foto: ALN
Indigo Broline efter V75-segern.
TRAV

Svanstedt hade uppvisning med Indigo Broline på V75.

Nu hyllas hästen av Micke Nybrink som menar att det här kan vara en ny Torvald Palema.

– Det är en riktigt bra häst som kan gå långt om han får vara fräsch, skriver Svanstedt på stallets hemsida.

Den första V75-avdelningen på Mantorp såg ut att bli en duell mellan Stig H Johansson Staro Dixieland och Åke Svanstedts Indigo Broline.

Men istället bjöd Svanstedt på uppvisning då Indigo Broline vann överlägset trots ett lopp i dödens.

Svanstedts nya stjärna

Efter den fina prestationen hyllas hästen av Sportbladets krönikör Micke Nybrink.

”Jag har hyllat, haussat och surrat om IndigoBroline sedan jag såg honom vinna på Åby nyligen. Jag har påstått att han är grymt bra. Men – när han vann V75-1 från dödens, åkandes, överlägset, var det ännu värre än jag vågat fantisera om. Jag vet, man ska sitta ner i båten i februari – men det ger väl jag fasen i: det här kan vara Åke Svanstedts nya stjärna, en ny Gidde eller Torvald Palema”, skriver han i söndagens krönika.

På stallets hemsida skriver tränaren själv om hästen och menar att han varnade för att hästen var riktigt bra.

”Indigo Broline skrev jag om förra veckan här på hemsidan att han var jättefint i ordning. Det är en riktigt bra häst som kan gå långt om han får vara fräsch.

Vann med krafter kvar

Enligt Svanstedt så är hästen riktigt bra och att han tvingades gå i dödens spelade inte någon roll.

”Nu kom vi bra igenom ifrån bakspåret och det underlättade. Jag var nöjd med att hamna i dödens. När man har en riktigt bra häst spelar den positionen ingen roll. Ledaren drog på i ett hårt tempo och det var inte jag som tryckte på. Jag väntade till trehundra meter kvar, det såg kanske ut som att jag körde i slutkurvan men det var ledaren som mattades. Jag körde inte till förrän i ut ur sista kurvan och då stack han enkelt ifrån. Han vann med krafter kvar och det kändes klart trots att Staro Dixieland satt i ryggen. Jag förstod att han skulle få svårt att plocka längder på min häst över upploppet”, skriver Svanstedt på stallets hemsida.