Efter avhoppet – de köper Goops stjärna

Foto: BURT SEEGER/KANAL75
TRAV

Här är de nya delägarna i Quarcio du Chene.

Efter hockeystjärnornas avhopp satsar nu en fotbollsprofil på Elitloppshästen.

– Man lever bara en gång, vi har förhoppningar om att hästen ska fungera och få visa vilken kapacitet han har, säger Jan Grönqvist som är företrädare för Stall Pajatho.

För en månad sedan kunde Trav365 avslöja att hockeystjärnorna Kristian Huselius, Magnus Johansson, Tony Mårtensson och Per-Johan Axelsson lämnar stjärnhästen Quarcio du Chene tillsammans med Axevallas tipsexpert Per Ottosson. Hockeyprofilerna var inte nöjda med hästens resultat på travbanan och sålde då sina andelar till Björn Goop.

Efter avhoppet har Goop försökt hitta nya delägare och för några dagar sedan blev det klart vilka som blir de nya delägarna. Den största delen, 40 procent i hästen, tar Stall Pajatho i Åhus. I bolaget ingår fyra stycken affärsmän och en av killarna i bolaget är Mjällby AIF:s sportchef Tomas Andersson Bårstam. Företrädare för bolaget är Jan Grönqvist som berättar om storsatsningen på Quarcio du Chene.

– Jag presenterade den här idéen för de andra när jag läste att hockeygrabbarna hoppat av. Vi träffade Björn för en månad sedan i Skara och han presenterade upplägget och berättade om hästen. Efter det bestämde vi oss och det finns något som heter avelsbit som kanske var den avgörande delen till slut. Men i första hand är vi väldigt intresserade av sportbiten, säger Jan Grönqvist.

Varför satsar ni på Quarcio du Chene?

– Vi har förhoppningar om att hästen ska fungera och få visa vilken kapacitet han har. Den träning han genomgår nu (bland annat dressyr) bör lugna ner honom och vi hoppas att den otroliga potential som finns i hästen ska komma fram under våren och sommaren. Alltid när man köper en travhäst är det en chansning, men den sociala biten som finns när man åker på tävling är en härlig spänning. Man delar glädje och förtvivlan många gånger. Det ger en kick.

Får man fråga hur mycket han kostade?

– Nej, det får du inte. Han var dyr om man säger så…

”Känns inspirerande”

Förutom Stall Pajatho har Stall Sirola i Gällivare köpt 20 procent i hästen. Dessutom har Stall Bodekull, som tidigare hade tio procent i hästen, utökat sin andel i hästen då de nu äger 20 procent. Utöver det äger Björn Goop tio procent och hästens uppfödare tio procent. För hästens tränare känns det skönt att affären är i hamn efter alla turer den senaste månaden.

– Det är klappat och klart och det är skönt att allt är i hamn. Det är framförallt jäkligt kul att det är några nya ägare med. Det känns inspirerande och jättebra, hästen ser jättfin ut och känns bra i jobben, säger Björn Goop till Trav365.