”Tar ställning och spikar”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning. Nybliven EM-mästarinna.

Så ser omgången ut

Fin omgång som kryddas med superjackpott och 70 miljoner till en ensam vinnare. Min spik har en perfekt uppgift framför sig.

Veckans spik

2 Alvena Pele (V75-3) är ju en riktig klasshäst som är rejält startsnabb. Denna gång tror jag Per laddar till ledningen och därifrån ska det mycket till för att slå denna speediga herre!

Veckans drag

8 M.T.Felicia (V75-1) har sett fantastisk ut de senaste tre loppen. Senast blev det galopp, men utan det tror jag hon hade kunnat utmana om segern. Nu har hon ett dåligt läge men är ju nerstruken ett spår vilket är positivt! Med rätt lopp blir hon farlig!

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Spela de hästar du tror sitter i spets, gör det inte för svårt och gå endast för sju rätt. V75 är aldrig lätt men jag tror inte att det blir en jättesvår omgång.

Veckans spik

V75-1,  2. Volten Ovambo. Jag tror att Örjan provar för tät efter startrusningen och om han får överta lär hästen inte förlora.

Veckans drag

V75-2, nr 10 Hallsta Lotus. Är favorit, men det gäller att ta ställning när enda motbudet blir överstreckad. Så ser det ut just nu åtminstone.
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är en omgång som lockar med ett stort spelintresse. Det är några ganska tydliga favoriter men det ser spännande ut.

Veckans spik

2 Velten Ovambo (V75-1) är en bra häst, det håller jag fast vid. Han är i väldigt bra form och tränaren och kusken är i bra form. En fin chans.

Veckans drag

4 Marshland (V75-3) är helt glömd bland spelarna. Han har tränat bra och jag tror att det blir ganska hög fart. Han är undervärderad, kan skrälla.