Stjärnan till salu – fick ropas tillbaka

Foto: Åke Svanstedt och Ninotchka.
TRAV

V75-stjärnan Ninotchka skulle säljas på nätet – men ingen öppnade plånboken.

Då tvingades ägarna ropa tillbaka hästen.

– De bjöd på så låga nivåer så det var oseriöst, säger Mikael Johansson som deläger stoet.

Åke Svanstedt-tränade Ninotchka har visat bra resultat på travbanorna runt om i Sverige. Hon har vunnit ett antal V75-lopp och tagit storsegrar som Sto-SM och Diamantstoet bland andra. Hästen har sprungit in över 1,6 miljoner kronor i karriären och har en segerprocent på 32.

”Synd för köparen”

Under tisdagen var stjärnan till salu på Avelsföreningen för svenska varmblods:s internetauktion (ASVT). Men ingen köpare öppnade plånboken och ägarna fick ropa tillbaka hästen som tillhör stoeliten i landet. Budet som kom uppgick till 570 000 kronor – alldeles för lite enligt ägarna.

– Hade vi fått ett riktigt bra bud hade nog hästen blivit såld. De bjöd på så låga nivåer att det blev oseriöst. Det var nog lite synd för köparen att budet inte var högre, hon har nog mycket kvar att hämta, säger Mikael Johansson, delägare i hästen.

Varför skulle ni sälja då?

– Det är lite olika anledningar. Kanske för att få ett marknadsvärde på henne i dagsläget, det var intressant att kolla lite, säger han och fyller i:

– Vi räknade inte med att få henne såld.

”Kommer ha kul...”

Nu kommer ägarna att ha kvar V75-hästen och de har höga förväntningar.

– Slipper hon skador så tillhör hon topp tre bland stona i landet, det finns lite förhoppningar. Vi kommer säkert ha kul med henne, säger Mikael Johansson.

Så ni kommer inte att försöka sälja hästen igen?

– Nej, vi säljer inte, eller kanske i slutet på året. Hon ska få visa upp lite vad hon går för. Då får folk se vad de missade, säger ägaren.

Ninotchka kommer ut på travbanorna igen i början av april då vädret blivit bättre och banorna är fina.

– Det är svårt att tävla under vintern med henne, för hon går bäst barfota och på mjuka banor, säger Mikael Johansson.