Uppmaningen: ”Ta två hästar och vänd blad”

Foto: Opitergium och Lutfi Kolgjini tillsammans med delägarna Anders Ström och Daniel Olenklint.
TRAV

Flopp som storfavorit på Solvalla senast.

På lördag ska Lutfi Kolgjinis nya stjärna Opitergium ta revansch – nu på hemmaplan.

– Han har tränat jättebra efter det och det låter bra. Jag är ganska förhoppningsfull, säger delägaren Daniel Olenklint.

Opitergium har sju vinster i år och visat sig vara en ny stjärna i stall Kolgjini. Inför loppet senast på Solvalla hade den storväxta hingsten tre raka segrar och var storfavorit på V75- och vinnarspelet. Men hästen sågs inte att känna igen och blev ”bara” femma.

– Alla prover är tagna och det finns inga fel. Kolgjini är helt inne på att det är Solvalla-banan han inte gillar, han springer och gräver ner sig med sin stora aktion. Efter det har han tränat jättebra och det låter bra, säger delägaren Daniel Olenklint.

”Förhoppningsfull”

På lördag är Opitergium tillbaka på V75 och nu är det tänkt att han ska ta revansch på hemmabanan Jägersro. För första gången i karriären möter den italienskfödda fyraåringen äldre hästar, i Silverdivisionen.

– Det ska bli jätteintressant att se hur han står sig i den här konkurrensen. Efter att ha klurat lite så hoppas jag att antingen 1 Harry Haythrow eller 5 Zapdos Håjt tar hand om ledningen, för de bör tycka att ryggen på Opitergium är så pass bra att de släpper till honom. Jag hoppas och tror att han sitter i ledningen och väl där över 2600 meter måste det vara klart vettig vinstchans.

– Perfect Toll är en riktigt bra häst som jag har respekt för, men i ledningen och nu på hemmaplan för Opitergium, det är en fördel. Jag är som sagt ganska förhoppningsfull.

Din häst blir ganska klar favorit på det tidiga spelet, vad säger du till dem som tänkt spika honom?

– Ta två hästar och vänd blad. Perfect Toll är som sagt riktigt bra för klassen, han hade stått över senast och gick 12-blankt. Jag kommer själv att ha två hästar på V75-kupongen, säger Daniel Olenklint.