Ändringen som ska ge Mikko V75-seger

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Mikko Aho, tränare till Art On Line

För ett år sedan vann Art On Line V75 på ett vintrigt Romme.

På lördag kan det bli repris.

– Det blir helstängt huvudlag för första gången i karriären, säger hästens tränare Mikko Aho till Trav365.

Travets elitserie V75 gästar på lördag Romme i Borlänge.

En som vet hur man vinner en vintrig V75-omgång på travbanan är Art On Line.

Han vann nämligen V75-omgången som kördes på banan i fjol – i snökaos.

De senaste rapporterna inför V75-omgången är att Romme slipper snön i år – men Mikko Aho hoppas på seger i Gulddivisionen ändå med 3 Art On Line (V75-3).

Har gått framåt

– Allting är bra med hästen för dagen, han tränar bra och det känns bra, säger Mikko Aho till Trav365.

Vad tyckte du om insatsen senast?

– Han gjorde ju comeback efter ett litet uppehåll och jag tyckte att han gjorde ett bra lopp, han fick trava utvändigt ledaren och det är en position som han normalt inte alls trivs i. Med tanke på det var jag nöjd med honom.

Hur har han tagit det loppet?

– Han har tagit det loppet bra, som det känns så har han gått framåt med det loppet i kroppen.

Vill avgöra tidigt

Bland Art On Lines konkurrenter finns bland annat Hans R Strömbergs stjärna On Track Piraten, Per Lennartssons Alvena Pele och Stefan Melanders Standout. Aho hoppas hans häst kan avgöra loppet tidigt.

– Vi kommer att ändra i utrustningen på honom, han tävlar alltid med öppet huvudlag men på lördag lutar det starkt åt helstängt huvudlag för första gången. Jag har aldrig testat det på honom, inte i träning heller. Han har fått bra utgångsläge nu och jag tänker att jag måste prova något nytt, och jag hoppas han blir ännu snabbare med helstängt huvudlag och att det händer något extra.

Hur ser du på uppgiften?

– Jag hoppas det räcker långt, det är aldrig lätt i Gulddivisionen, men jag hoppas som sagt att det räcker långt. Min förhoppning är att han hittar till ledningen, jag tycker att han är bättre i den positionen. Han fungerar även bakifrån, men han är som bäst när han får springa i spets, säger Mikko Aho och avslutar:

– Om han vinner så gör han det överlägset, blir det hårt så tycker jag inte riktigt att han kämpar, och där är han lite ojämn. Men, allt känns som sagt bra och jag hoppas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav