Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Mantorp.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 5–11–12–1–9–6–3–4–10–7–2–8.

Kommentar: Det finns få segerkandidater men det ska bli kul att se dem göra upp inbördes – vi tänker främst på Royal Fighter och Bar Plombier, i viss mån även Nobile di Poggio. Normalt sett är det ju så klart jättefördel Royal Fighter som har spetsläge. I full form släpper han ingen över bron. Vi spelar på att han är i åtminstone tillräckligt bra form för att från ledningen hålla undan för Bar Plombier.
DD-2:

Rankning: 2–5–8–7–6–9–4–1–10–3–11–12.

Kommentar: Vilket härligt lopp, det är inte med något lätt hjärta vi rankar en häst som Basic sist, hon är fin. När det gäller segerstriden tror vi ändå att det bara står ­mellan tre hästar och där har spåren fått avgöra var i ranken de ­hamnade. Tipsettan alltså till Mellby Collector som är igång med bevisad form. Såg bättre ut senast än gången före.

Whitehous Express fick mäta sin krafter med etablerade fyraåringar senast och gjorde det bra i skymundan. Mest lovande hästen är nog ändå kanske obesegrade Ruffino. Comebacken kunde dock ha blivit enklare – stenhårt motstånd från sämsta tänkbara läge.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel