Trav

Ingen lär svara när Örjan bombar fram

Av: 

Michael Carlsson

Sportbladets Michael Carlsson
Sportbladets Michael Carlsson

TRAV

En gigantisk jackpott lockar på lördag.

Storfavoriten Propulsion ­vinner fram- och baklänges.

Men var lugna, det kan ge många sköna miljoner ändå ...

Dags för V75 Summer Heat Grand Final den här lördagen på Bergsåker och potten är i skrivande stund uppe i 77 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Man har tidigare år sett megafavoriter som Victory Tilly och Järvsöfaks vinna V75 på Bergsåker under den  här helgen och ändå har det blivit miljonutdelning.

 Det finns inte en chans att jag tänker gardera Propulsion som bara vinner Sundsvall Open Trot. Jag hade ett snack med Örjan Kihlström i veckan. Örjan sa att om det finns någon som kan utmana Bold Eagle i Prix d’Amerique i vinter är det Propulsion.

Stora ord av en sansad man.

Att vinna på 1.08,1 som hästen gjorde i Hugo Åbergs Memorial säger också det mesta. Gången ­före det flög han fram i Årjäng där klockan visade runt 1.05 sista 500.

”Osannolik avslutning”, sa Örjan som lär köra i tid denna gång när han återigen har spår åtta. Men nu är distansen 500 meter längre och jag tror inte att han behöver sitta i kön och köra till slut.

Ingen lär svara när Örjan bombar fram och tar över ledningen efter en bit och sedan är en ny miljonseger bärgad för Propulsion.

Tung träning

 Team Kihlström och Redén har toppchans att även inleda V75-omgången genom Perfect King. Den starke femåringen gjorde debut för Daniel Redén senast och var då fullt godkänt som trea om än i lite seg stil, tyckte Redén. Han hävdar dock att hästen kommer att vara mycket bättre nu. Perfect King hade fått tung träning i sand- och lerbanan inför senast och ska nu ha kvicknat till med loppet i kroppen. Det blir dessutom norskt huvudlag och jänkarvagn och Perfect King kan mycket väl tugga ner alla till slut.

Jag väljer dock att gardera och främst med It’s Showtime Zaz som förvisso galopperade bort sig senast men som dessförinnan har visat fina kvaliteter och vann V75 näst senast från dödens.

 Officer C.D. borde ha bra chans att ta sin första årsseger i V75-2 med tanke på att han har stångats mot tuffa hästar hela året. Bra läge och snabb ut bakom bilen men kan få svar av Magnifik Brodde.

Supermegaskrällen är Wouldn’t Itbesweet som är mycket bättre än raden och har suttit fast och även mött Elitloppshästar som Cruzado Dela Noche på slutet. Spår ­åtta nu men bara en procent ...

 Odin Tabac är titelförsvarare i SM för kallblod i V75-3 och lita på att Jörgen Westholm har trimmat lite extra. Han kan såklart vinna men jag garderar med ett gäng och är spänd på vad Pydin kan uträtta.  Han är under stark utveckling och nu blir det halvstängt huvud­lag och urryckare.

Jag vill även varna för Hulte Magnus som Örjan Kihlström var mycket nöjd med senast.

 I V75-4 väntar jag på att Lavida­loca de Vie ska få vinna ­efter att ha gjort strålande prestationer tre gånger i rad innan det blev galopp senast. Hon höll mycket tappert efter en blytung resa i finalen av Stosprintern. 

Blev för ivrig

 I V75-5 kommer min andra spik. Jag pratade med Timo Nurmos som är väldigt nöjd med Palermo Broline och som hästen gick efter startgaloppen senast. Han gjorde då comeback och hade inte startat sedan i november och blev för ivrig i början. Men intrycket i övrigt var ruggigt bra.

I ett annars öppet lopp där det luktar snabb öppning från flera startraketer, hoppas jag på att Palermo Broline profiterar på den och avgör med sin vassa avslutning.

 I V75-avslutningen ska man se upp med Robert Berghs Explosive Merlot som har skött sig i de två senaste loppen. Kan sopa till samtliga felfri.

Miljondraget är Calle Laday som är kraftigt på väg uppåt och som nu ska tävla barfota runt om.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 10–5–7–3 (8–2)

V75-2: 4–1–7–3–8–12–11 (2–9)

V75-3: 7–2–5–9 (3–1)

V75-4: 11–7–6–10–13–14–15 (8–9)

V75-5: 11 Palermo Broline (3–5)

V75-6: 8 Propulsion (10–3)

V75-7: 6–2–4–3 (7–12)

3 136 rader/1 568 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!