Tvingas till vila – efter diskbråck

TRAV

Westholm: ”Det gör väldigt ont...” Han ersätter på V75

Foto: Jörgen Westholm.

För en dryg vecka sedan tog Jörgen Westholm seger nummer 1 000 som kusk.

Nu tvingas han till vila – efter diskbråck i nacken.

– Smärtan strålade ut i vänster arm, det fanns ingen kraft i den, säger Jörgen Westholm till Trav365.

17 mars lyckades Jörgen Westholm att nå 1 000 segrar som travkusk, och sedan innan har han nått 1 000 segrar som tränare.

Efter milstolpen på Gävles V64-lopp var det en nöjd Westholm i vinnarcirkeln.

– Nu är man med i de stora grabbarnas klubb. Jag ser framgångarna som ett resultat av en långsiktig satsning och utvecklingen av min egen träningsanläggning de senaste åtta åren, sa han då.

– Det var helt fantastiskt att bli uppmärksammad. Att ha nått 1 000 tränarsegrar är man stolt över och kuskklubben känner man en glädje över, säger Westholm till Trav365.

”Inte lämpligt att köra lopp”

Nu tvingas han ta en ofrivillig vila – som kusk.

Efter några veckors problem med nacken gjorde Westholm en magnetröntgen i början på veckan. Där konstaterades det att en disk inte var helt perfekt mellan femte och sjätte kotan i nacken.

”Det gör väldigt ont, och jag får nu ta starka värktabletter och då är det inte lämpligt att arbeta för hårt och att köra lopp – så jag kommer avstå loppkörning några veckor”, skriver Jörgen Westholm på sin hemsida.

– Smärtan gör sig påmind hela tiden och den strålade ut i vänster arm, det inte fanns någon kraft i den. Så jag var inne hos läkaren och kollade upp det, utvecklar han till Trav365 och fortsätter:

– Det har varit ganska tungt sista veckan men läkaren säger att det kommer bli bra, men att ha ont är väldigt irriterande och man blir ingen trevlig person av det. Jag säger att jag går ner från 200 till 100 procent.

”Hoppas på dött lopp”

Hur länge säger läkarna att du måste vila som kusk?

– Ungefär en månad innan det släpper.

Under onsdagens tävlingar på Solvalla ersattes Westholm av Oskar J Andersson som kusk. Samma sak gäller på lördag.

– Det är en bra ersättare. Han känner våra hästar, och är en väldigt duktig kusk. Jag är glad över att han ville, säger Westholm som kommer vara på plats under lördagen som tränare.

– På lördag måste ju alla till Solvalla, det är självklart att man måste vara på plats.

Ja, apropå lördag, vem vinner duellen mellan On Track Piraten och Nuncio i V75-3?

– Jag hoppas på dött lopp. Eftersom jag känner båda tränarna så bra så vill jag att deras segersviter ska fortsätta att vara intakta, avslutar Jörgen Westholm med ett skratt.