Stjärnans hyllning: ’Ruskigt fin teknik’

TRAV

Superlöftet Coin Perdu tog sjunde raka segern – fortsatt obesegrad

Foto: Erik Adielsson hyllar Svante Båth-tränade Coin Perdu efter sjunde raka segern.

Unghäststjärnan Coin Perdu är alltjämt obesegrad.

Under torsdagskvällen på Bergsåker tog han sjunde raka segern i imponerande stil.

– I dag är jag läskigt nöjd med honom, sa segerkusken Erik Adielsson.

Coin Perdu hade en straffspark på papperet.

Men även de ska slås i mål och fjolårets vinnare av Svensk Uppfödningslöpning gjorde ingen besviken – tvärtom.

Han stod med 40 meters tillägg och Erik Adielsson började avancera efter ett varv och tog över ledningen 850 meter kvar. Sedan drog den Svante Båth-tränade treåringen ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.14,1/2180 meter och förstapriset var 50 000 kronor. Han avslutade sista varvet efter 1.13,4 och sista tvåhundra efter 1.10,2. Det här var också första gången som hästen kördes barfota runt om och i jänkarvagn.

”Underbart fin”

– Det är precis sådana här hästar man verkligen längtar efter och han är underbart fin. Han har en ruskigt fin teknik och som Svante sa efter värmningen att man känner inte hur fort det går. I dag var jag läskigt nöjd med honom, berömde Erik Adielsson.

– Det största problemet så här i efterhand var att han blev ofokuserad i ledningen. Men jag ville testa honom där och gärna prova i ledningen och se hur han agerade där. Så mycket som jag hade i honom i dag har jag nog aldrig haft tidigare. Det kanske känns konstigt att säga så för jag visade honom spöet på upploppet men det var för att han var så ofokuserad. När jag petade på honom efter mål kändes det som att vi kunde köra i femhundra meter till i samma tempo.

Michael Carlsson/Kanal75