”Bryr mig inte vad andra tycker”

TRAV

Stefan Melander inför superfinalen på Åby: ”Han har ännu ingen toppform”

1 av 2 | Foto: ”Jag vill vinna varje lopp med Nuncio och Olympiatravet är ett fint klassiskt race”, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

Efter 15 raka segrar blev det förlust för Nuncio i uttagningen till Olympiatravet.

Världsstjärnan bjöds ändå in till finalen på lördag och tränaren Stefan Melander hoppas på revansch.

– Nuncio känns bra i träningen men han har ännu ingen toppform. Den ska komma till Elitloppet, säger Solvallatränaren.

De flesta känner till Stefan Melanders lyckoköp i Harrisburg från 2012. Han betalade futtiga 60 000 kronor för ettåringen som nu har sprungit in 28 miljoner kronor och vunnit i stort sett allt. Inklusive Elitloppet.

I takt med framgångarna har också pressen att lyckas ökat. När Nuncio inte nådde ända fram till Kadett CD på Solvalla för två veckor sedan blev det först knäpptyst på publikplats. Sedan kom diskussionerna igång, på publikplats och bland de så kallade experterna i olika medier.

Nöjd med andraplats

Var Nuncio dålig? Hur är egentligen formen? Hade han bara en sämre dag? Hur körde egentligen Örjan Kihlström? Borde han ha avancerat tidigare med Nuncio?

– Det är kul att många engagerar sig. Men uppriktigt så bryr jag mig inte så mycket om vad andra tycker. Jag var nöjd med Nuncio efter andraplatsen och jag var nöjd med Örjan i sulkyn. Hästen gjorde ett bra lopp men var ännu inte i toppform, det ska han vara om en månad, säger Stefan Melander.

Melander har ännu inte vunnit Olympiatravet på Åbytravet, årets första internationella storlopp i Sverige med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

– Jag vill vinna varje lopp med Nuncio och Olympiatravet är ett fint klassiskt race. Hästen är i bättre form nu än senast på Solvalla. Jag körde ett träningsjobb hemma på rundbanan i söndags och han var fin. Och givetvis startar han med bra vinstchans.

”Är ju en superhäst”

Nuncio har ännu inte varit sämre än trea på sina 54 starter (39-13-2). Trots att han tävlat mot världens bästa hästar varje gång.

– Han är ju en superhäst och jag är otroligt tacksam över att jag kunde köpa honom. När man haft stjärnor som Scarlet Knight och Gigant Neo bör turkvoten var fylld men så kommer Nuncio också. Han betyder väldigt mycket för mig och Catarina (sambon Lundström).

Melander nämner flera tuffa konkurrenter på lördag. Där finns starka franska duon Black d’Avril och Voltigeur de Myrt. Pigga pensionären Spring Erom, från ett perfekt innerspår. Samt starke spurtaren Nadal Broline. Men att Nuncio ska förlora ytterligare en gång i Sverige tror ingen på.

TT