Han har spelat in över 58 miljoner – bjuder på tips

1 av 2 | Foto: Privat
Nader El Ashkar.
TRAV

Nader El Ashkar har vunnit över 58 miljoner kronor på sin stora hobby trav.

I kväll har han en vinnare på V86.

– Thelma de Glatigne bara vinner, säger han till Trav365.

För tolv år sedan, alltså 2005, öppnade Nader El Ashkar Naders Spel och Tobak i Spånga.

Sedan dess har han spelat in över 58 miljoner kronor på trav till sina kunder. Knappt fem miljoner kronor per år.

Så sent som i fredags spelade han in 1,2 miljoner kronor på V75 från Färjestad.

För Trav365 berättar han om framgångarna, samtidigt som han bjuder på en spik till kvällens V86-omgång på Solvalla och Åby.

”Handlar inte om att vinna varje gång”

– Jag gör ingenting annat, det är minst åtta timmar per dag som jag ägnar åt travet, säger Nader El Ashkar om sina framgångar till Trav365 och fortsätter:

– Och de här siffrorna 58 miljoner kronor sedan jag öppnade den här butiken, det är alltså på unika system.

Kan du utveckla?

– Man kan ju köra samma lapp flera gånger, vinner du två miljoner kronor så kan utdelningen vara 500 000 kronor och du har spelat systemet fyra gånger för du har sålt tillräckligt många andelar, men större delen av de här 58 miljoner kronorna kommer från unika system. När vi vinner två miljoner, då är utdelningen också två miljoner. Oftast har det varit så genom åren, berättar han.

Slår man ut de 58 miljoner kronorna som Nader spelat in på tolv år så blir det knappt fem miljoner kronor per år, men vissa år har varit tyngre än andra.

– 2013 och 2014 var två tunga år, då var det tufft, men så blir det ibland. Ibland har man form och då stämmer allting, och ibland går det tungt. Det gäller att orka med, för förr eller senare så kommer det, säger Nadel El Ashkar och fortsätter:

– Streckspel handlar inte om att vinna varje gång, du måste ha tålamod. Sedan är det klart att jag haft en hel del stolpe in också, men det måste man ha, du kan inte vinna med otur. Sedan går jag också alltid på mina egna idéer, ibland stämmer det, ibland blir det pannkaka, men det måste man acceptera.

”Bara sju lopp kvar att lösa”

I fredags, när V75 avgjordes i Karlstad, satte Nader flera olika V75-system och 43 kunder fick vara med och dela på 1,2 miljoner kronor. Nader byggde sina system kring Joakim Lövgrens Alfas da Vinci.

– Det var nyckelhästen för mig, en tredjehandsfavorit som jag trodde hårt på och det visade sig rätt.

I kväll körs det V86-tävlingar på Solvalla och Åby och Nader tror sig ha en ”säker” vinnare.

– 4 Thelma de Glatigne (V86-6) är stenklar, det är bara sju lopp kvar att lösa, säger Nader El Ashkar och avslutar:

– Sedan är ju 5 Makethemark (V86-2) en riktig topphäst, men då den återkommer efter operation och vila så vill jag se värmningen först innan jag tar ställning till hur jag hanterar den.