Experten: ”Det är en ny favorithäst”

TRAV

Claes Boko blev påkörd – och tappade alla segermöjligheter.

Snacka om att hästen aldrig har flytet med sig.

Sedan måste jag hylla Lincoln Lawyer – en ny favorithäst.

Här är Sportbladets plusbetyg efter V86-omgången.

Omgången som saxades mellan Solvalla och Bergsåker blev supersvår. På förhand såg det ut som ett par starka favoriter – men alla föll – tungt. Mest synd var det om Claes Boko som blev påkörd i första svängen och förlorade loppet direkt. Såg dock ruskigt fin ut efteråt och gjorde ett kanonlopp efter galoppen.

Kvällens roligaste: När TV4-reportern, Matteus Lillieborg, lovade att köra Vasaloppet om Casanova Sisu förlorade. Kör hårt, kompis!

Här är omgångens bästa prestationer – och sämsta.


1 Lincoln Lawyer V86-2.
Kommentar: Öppnade betydligt bättre än jag hade väntat mig och höll ut favoriten enkelt. Örjan Kihlström kunde sedan köra sig till ledningen, men det kostade bra med krafter för att komma till ledningen. Efter massage under vägen av favoriten så såg Lincoln Lawyer slagen ut – men i stället för att vika ner sig så gick han undan på lätta steg. Grym insats.


13 Mountain Cleaver V86-8.

Kommentar: Fick en tuff resa av Erik Adielsson och fick inte direkt hjälp på traven när Örjan Kihlström fräckt gav sig ut framför när Mountain Cleaver kom farandes i spåren. Trots det kunde Adielsson styra fältet från dödens och satte in slutstöten i tidigt skede. Åkte undan till överlägsen seger. Var värd en seger och nu kom den. Bra gjort!

5 Lotus Gil, V86-1.

Kommentar: Hästen kom tidigt till ledningen och fick bestämma i valfritt tempo i spets. Favoriten Casanova Sisu kunde inte hota någon gång under vägen och trots galoppen kom för favoriten så tror jag att Lotus Gil hade varit överlägsen oavsett.

8 Boys Going In, V86-7.

Kommentar: Unghäststjärnan som numer finns hos Per Linderoth verkar ha fått en riktig nytändning. Som hästen såg ut i värmningen var längesen jag såg, och hästen svarade för ett topplopp när favoriten svek. Det lovade mer. Snyggt tränarjobb, Per!

Markus Pihlström:

Kommentar: Bjuder alltid på sig själv och säga vad man vill om Pihlström, men jag diggar honom skarpt. Han bjuder på sig själv och ser till att trav-tv bjuder på många roliga och överraskande stunder. Hatten av och lycka till i Vasaloppet.

Omgångens :

3 Beu Mec, V86-7:

Kommentar: Vad var det som hände? Hästen värmde som en demon, fick enkelt ledningen och såg mycket bra ut. Sedan kollapsade hästen. Totalt! Något fel måste föranlett den mycket bleka insatsen. Nya tag!