Trav

Bergh om stjärnhästen: Jag tror alltid på chans

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Favorit till att vinna Jämtlands Stora Pris

Han var nära att få en plats i Elitloppet.

Nu är Peter ”Foppa” Forsbergs stjärnhäst Adrian Chip favorit på V75.

– Jag tror alltid på chans då jag kör ut med honom till ett lopp, säger Robert Bergh.

Adrian Chip är en av landets bästa hästar. Hockeystjärnan, Peter ”Foppa” Forsberg, är en av delägarna i superstjärnan som sprungit in över 9,5 miljoner kronor.

Adrian Chip årsdebuterade på Bollnäs för ungefär tre veckor sedan och vann då enkelt trots ett tufft lopp.

– Jag var jättenöjd med honom då. Jag körde medvetet tufft eftersom han kändes så fin, säger hästens tränare Robert Bergh.

Elitloppsaktuell

Efter Bollnässegern var Adrian Chip aktuell för Elitloppet – men fick ingen plats. Istället startar Adrian Chip nu på lördag på Östersund i Jämtlands Stora Pris med 750 000 kronor till vinnaren.

– Adrian Chip har utvecklats under vintern, det känns som att han är mer mogen mot förra året. Han har blivit en rejälare häst och han är väldigt peppad hemma i träningen, jag känner att han är sugen på att komma igång och tävla.

Perfekt startspår

Berghs stjärnhäst startar från spår tre bakom bilen på lördag och stöter på hårt motstånd. Bland annat plockar Lutfi Kolgjini ut formtoppade Glen Kronos som var mycket bra i den senaste starten.

– Det finns tre-fyra hästar som är riktigt bra, men jag tror alltid på chans då jag kör ut med Adrian i lopp. Nu fick vi ett bra spår så det ser bra ut på förhand.

Kommer ”Foppa” vara på plats och följa loppet?

– Nej, han hade en semester inplanerad så han kommer inte vara på banan. Men han ser det nog på något annat sätt.

Två bra segerchanser

Det är inte bara Adrian Chip som Bergh har till start på lördag. Stall Bergh plockar ut sju stycken hästar på V75 och han tror mest på sin stora stjärna – samt en outsider.

– Adrian Chip är min största vinstchans, men även Västerbo Duval tycker jag ses med bra chans. De har bäst chans av mina hästar i omgången, säger Robert Bergh.

Trav | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!