Svanstedt: Jag visste ingenting

TRAV

Fick chockbeskedet av Trav365

Åke Svanstedt är åtalad för medhjälp till djurplågeri.

Han får reda på nyheten av Trav365.

– Jag vet ingenting och har inte fått något besked ännu, säger Svanstedt.

Idag beslutade åklagaren Anders Gustafsson för att lämna in åtal mot Åke Svanstedt. Han säger till TV4:s nyhetskanalen att han har så pass stark besvisning att han förväntar sig en fällande dom. Även förstemannen hos Svanstedt, Glenn H Persson, åtalas för medhjälp till djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen.

Inte hört något

När Trav365 pratar med Åke Svanstedt vet han inte om att han kommer att åtalas.

– Nej, jag har inte hört någonting. Det är ingen som har meddelat mig ännu varken per telefon eller brev. Så jag har ingenting att kommentera, eftersom jag inte vet något, säger Åke Svanstedt.

– Jag har flera gånger sagt att jag är oskyldig och det håller jag fast vid. Jag har inte gjort något olagligt. I övrigt så vill jag inte uttala mig utan hänvisar till min advokat Leif Silbersky.

Silbersky har tidigare sagt att han välkomnar en rättegång så att Svanstedt kan rentvås en gång för alla.

– Ja, han har ju sagt så. Men jag har inga mer kommenterar att ge i dagsläget. Alltihop känns i alla fall jäkligt trist.

Stor svenskhopp

Åke Svanstedt är flitigt i elden den här veckan. Han kör lopp varje dag från onsdag till söndag. Under veckoslutet har Sveriges ledande travtränare hela 29 hästar till start. I Elitloppet kör han egentränade Torvald Palema som är ett av de stora svenskhoppen.

Michael Carlsson, Minimedia