Mohammed – ny profil i TV4

TRAV

Han har gjort succé i travmagasinet "7 rätt" i Canal 7.

Nu blir Mohammed Malla ny spelexpert i Dagens Rätt.

– Jag ska göra mitt yttersta för att ge tittarna värdefull information, säger "Miljon-Mudde"

Från och med fredag blir det ett nytt ansikte i TV4:s Dagens Rätt. Mohammed Malla, 38, är ny spelexpert och kommer att medverka kontinuerligt framöver.

Han är även aktuell för Vinnare V75 i höst.

Sedan i våras har han synts i Canal 7:s travmagasin "7 rätt". Det sänds varje fredag klockan 20.00 där han medverkar som expert. Programmet vänder sig till utomnordiska invandrare som vill få en inblick i trav- och galoppsporten. Det bjuds även på tips till V75 samt olika reportage.

– Programmet har fått bra respons av tittarna. Meningen är ju att vi ska hjälpa många att bli intresserade av trav och samtidigt vinna pengar. Reaktionerna har varit positiva och det är kul att det har blivit så populärt, säger Mohammed Malla som även har gjort två inhopp i Fredagsflexen i TV4.

Är utbildad lärare

Till vardags är han lärare på Säkerhetsgymnasiet där eleverna blir färdigutbildade väktare och flygplatskontrollanter. Travintresset har funnits i många år och Mohammed är en erfaren spelare och hästägare. Inom sin kompiskrets i travet går han under smeknamnet "Miljon-Mudde", vilket även nystades upp av programledaren Per Skoglund i Fredagsflexen.

Är du så framgångsrik på spelet som smeknamnet antyder?

– Ha, ha, jag brukar inte skryta om mina vinster. Man ska vara väldigt ödmjuk inom det här, men visst har det blivit några sexsiffriga inslag de senaste åren. Så någonting kanske det ligger i det...

Vad är det som gör dig till en bra spelare?

– Jag har ett stort travintresse och ser mycket trav. Lopparkivet på atg.se är oerhört värdefullt. Det och travbanorna är som mitt andra hem.

– Sedan gäller det att ha lite feeling och bra kontakter. Utan stenhårt arbete står du dig slätt. Det finns inga genvägar inom det här utan det är bara att plugga på så mycket som möjligt. Information är A och O och man får inte lämna något åt slumpen.

Vad kan du bidra med som spelexpert i Dagens Rätt?

– Jag tänker lägga mycket energi på att leta fram roliga skrällar och rysare. Jag brukar ha feeling för i vilka lopp det kommer överraskningar. Att stå och föreslå favoriter är inget för mig. Jag ska försöka vaska fram riktiga stänkare istället.

– Speciellt mot storfavoriter ska man vara oerhört kritisk. Är det en häst som är väldigt mycket streckad måste man syna den i sömmarna och se om det är befogat.

Har du någon favoritkusk och favorittränare?

– Favoritkusken är Erik Adielsson och bästa tränaren är Åke Svanstedt. Dessa båda herrar har hjälpt mig mycket genom åren. Jag gillar även Svanstedt som kusk då han är fräck och oberäknelig i loppen. Det var länge sedan någon dominerade så mycket som Svanstedt gör just nu. Jag är oerhört imponerad av "Kung Åke".

Nå, vilka är de bästa vinnarna på V75? Kan du bjuda på en jackpotspik och en rysare?

– Min fräcka jackpotspik är Finders Keepers i V75-7. Han vann helt okörd senast och kommer att gå framåt ytterligare med loppet i kroppen. Mina rapporter säger att han tar rygg på Scarlets Aino och eftersom den sistnämnde har en tendens att bli het och rusa undan lär det bli lucka i tid. Då kommer Finders Keepers att käka upp Scarlets Aino till slut.

– Sir Remington (V75-1) har jag tagit betalt på när han har skrällt två gånger. Det är en riktigt kapabel häst som har blivit fantastiskt bra hos sin nye tränare. Det lyser form om den här hästen och jag blir inte överraskad om han sopar till dem igen. Speciellt eftersom favoriten Victory Love inte kan hålla ledningen från innerspåret och därmed riskerar krångel på vägen.

Då återstår bara att önska lycka till inför den fortsatta trav tv-karriären.

– Tack så mycket. Det ska bli jättekul att få vara med i den här stora produktionen.

Michael Carlsson/Kanal75