Experten: ”Helt klart det största för oss”

Foto: Mikael Wikner, TR Bild
Spelexperten Per Ottosson om helgens travfest.

avTobias Liljendahl

TRAV

Han har vunnit flera miljonvinster på travet.

Inför helgen är Axevalla-experten Per Ottosson extra laddad.

– Det är helt klart det största för oss under året, säger Per.

Per Ottosson, 57, har dragit in flera stora vinster på V75 genom åren. Han är en välkänd profil inom trav-Sverige och många förknippar Per med trippeltravet på Axevalla utanför Skara. 

– Den roligaste vinsten genom åren var för många år sedan när vi gjorde ett system tillsammans på en fest i Töreboda. Vi hyrde en lokal där vi  visade travet. Systemet satt klockrent och det gav över en miljon kronor tillbaka. Det var en fantastisk kväll, minns Per. 

”Är som vårt Elitloppet”

Nu till helgen när sommartravet rullar vidare så är det dags för tre dagar med trav på Axevalla. Trippeltravet som det kallas i folkmun är en riktigt folkfest.

– Det är som vårt Elitlopp, fast det är inte som Elitloppet egentligen. Vi har en camping på sista långsidan av banan och stora ytor att röra sig på för publiken. Det är helt enkelt en fantastisk stämning denna helgen.

Per som jobbat som spelexpert åt Axevallatravet denna helgen flertalet år i följd, ska nu för andra året i rad enbart njuta av sporten utan jobb. 

– Det ska bli skönt att se tävlingarna från sidan utan några som helst måsten. Jag ska njuta av lugnet och fina hästar. Det blir en toppenhelg.

”Det var helt sjukt”

Han har följt travet i 40 år och har upplevt väldigt mycket under tiden. Han minns ett tillfälle just under denna helg som var lite extra. 

– Jag jobbade som spelexpert åt Axevalla och lämnade spelförslag åt folket på banan i intern tv. Jag minns ett år när jag satt tio (!) raka vinnare, det var helt sjukt. Det är nog en grej som blir otroligt svårslagen framöver. 

Experten har givetvis ”nördat” ner sig ordentligt i helgens tävlingslistor. Här bjuder han på en vinnare till varje dag. Vi får se om han kan bjuda oss på tre raka.

Söndag (V75-6 nummer 6) Vamp Kronos

–  Var helt grym i försöket och nu när värsta konkurrenten fick sämsta läget så tror jag detta är vinnaren. Det blir inte enkelt att slå Vamp från ledningen. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75

V64