Sofie chansade – drog in 4 miljoner

TRAV

Otroliga vinsten till Ica-butiken – chefen förstod inte att de hade satt sju rätt: ”Rättade fel”

Foto: pPivat
Miljonsuccén i Täby Madelene Henriksson och Sofie Frisk hos Ica Kvantum i Täby där kunderna delar på fyra miljoner kronor. Varje person kan hä'mta ut omkring 199 000 kronor.

Sofie Frisk hos Ica Kvantum i Täby bara chansade och spelade in fyra miljoner kronor på V75.

När kollegan Madelene Henriksson skulle rätta raden gjorde hon fel och trodde att de bara hade sex rätt.

– Jag missade att det var en struken häst, säger hon till Trav365.

En av helgens V75-vinster från omgången på Gävletravet som sticker ut är vinsten på fyra miljoner kronor som gick till Ica Kvantum i Täby.

Bakom succén står Sofie Frisk i butiken som var den som gjorde systemet som gav storvinsten till 20 kunder.

Sofie jobbade inte på lördagskvällen utan det var hennes kollega Madelene Henriksson som rättade systemet.

Men hon fattade först inte att de hade satt sju rätt på andelarna.

– Jag stängde i kundtjänsten och stod och rättade. Men jag hade rättat fel. Jag missade att det var en struken häst i avdelning tre så jag trodde att vi hade sex rätt. Så jag tänkte att det var ju bra, det blir minst 5 000 kronor per andel.  Fem minuter senare kom första kunden in och tackade för vinsten. Då förstod jag att jag hade rättat fel, berättar Madelene, som är spelansvarig i butiken.

Så istället för några tusenlappar får kunderna omkring 199 000 kronor per person.

– Det här är perfekt, veckan innan Elitloppet, det kan inte bli bättre, fortsätter hon.

”Mest chansning”

Systemmakaren, Sofie, menar att vinsten handlar mest om tur.

– Det här känns skitkul, jag köpte ingen andel själv tyvärr. Men det är kul för alla kunder som är glada. Jag gör andelar varje lördag, men det var mest chansning. Det var inte så att jag tänkte efter så mycket.

Hur mycket tid lägger du ner?

– Det går ganska fort. Jag chansar och tittar lite i tidningen Travronden. Det tar kanske en tio minuter eller en kvart för mig att göra systemet. En av mina kompisar här sa att hon aldrig brukar spika. Så jag körde utan spik. Annars brukar jag spika. Så det här var ren tur.

Hur fick du reda på att ni hade vunnit?

– Jag hade gått hem vid 17-tiden och min kollega ringde mig vid 20-tiden. Då satt jag hemma och hade kalas. Jag fick världens chock när hon berättade, men det var roligt.

Vad säger kunderna?

– Kunderna kommer in och är glada, någon har köpt blommor till mig. Än så länge är det bara fyra som kommit in. Jag vet att jag sålde andelar till många stamkunder så jag antar att de kommer in senare i veckan.

Kan det vara så att de inte har koll på att de vunnit, eftersom ni fick in vinnaren i V75-3 som reserv?

– Det skulle kunna vara så att några inte har koll. En del har inte så bra koll, utan köper bara en andel. Och alla vet inte hur man gör när man vunnit. Vi får skriva ut en lapp så går de till banken och löser ut en vinst, säger Sofie.