Tre X Erik Adielsson!

Foto: Toppkusken Erik Adielsson njöt i Östersund under lördagskvällen
TRAV

Erik Adielsson vann storloppet Jämtlands Stora Pris och tog en trippel på V75.

Toppkusken njöt i Östersund under lördagskvällen.

– Det går bra just nu, både på och utanför banan, sa Erik Adielsson.

Erik Adielsson vann storloppet Jämtlands Stora Pris med Call Me Keeper.

Han vann också med Timo Nurmos Sir Ratzeputz och Stig H Johanssons Cash A Cheque Em.

Toppkusken tog därmed en trippel på V75.

Förutom sin V75-trippel och storloppsseger var det också nytt banrekord för Sir Ratzeputz.

”Värmer i själen”

Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz vann den tredje V75-avdelningen under lördagskvällen och var därmed den första av totalt tre V75-segrar för Adielsson den här kvällen. Det blev inte bara seger för Sir Ratzeputz, sexåringen vann på 1.10,0 över den engelska milen 1 609 meter autostart vilket var nytt banrekord för hingstar och valacker.

– Jag var en lycklig passagerare, sa Erik Adielsson efter loppet och fortsatte:

– Han var fantastiskt bra i dag och Timo Nurmos hade honom i bra skick. Han var otroligt bra. Nu är banan ganska kvick, men han lämnade ganska bra hästar. På V75 är det så hårt så man blir glad bara man vinner, men sådana här upplevelser tar man med sig.

Sir Ratzeputz hamnade inledningsvis utvändigt om ledande Order By Keeper och Örjan Kihlström, men fick en bit in i loppet överta taktpinnen och var sedan fullständigt överlägsen.

– Jag var inte säker på att jag skulle få överta ledningen, men jag tyckte jag såg på Örjans kroppsspråk att han ville ha rygg så jag provade. Det värmer i själen att köra en häst som gör en sådan här prestation, sa Erik Adielsson.

”Det går bra nu”

Redan i loppet efter, alltså V75-4, var det dags för Erik Adielsson att inta vinnarcirkeln igen. Den här gången prickade han perfekt från sitt springspår på tillägg med Stig H Johanssons Cash A Cheque Em och trots att duon stod 20 meter tillägg satt de tidigt i ledningen. Survival Kit och Sören Eriksson avslutade sylvasst efter sen lucka efter en invändig löpning och det blev hårt i mål, men femårige Cash A Cheque Em höll undan och tog därmed sin tredje raka seger i regi Stig H Johansson. Erik Adielsson fullbordade senare under kvällen sin trippel på V75 med Call Me Keeper i Jämtlands Stora Pris.

– Det går bra nu, både på och utanför travbanan, sa en nöjd Erik Adielsson.

Segern för Sir Ratzeputz var värd 125 000 kronor och för Cash A Cheque Em 100 000 kronor