”Märks att något nytt är på gång”

avDaniel Söderbäck

TRAV

Förväntningarna inför premiären: ”Måste vara optimistisk”

1 av 2 | Foto: KANAL75
Top of the World är en av hästarna som finns med på Top 7-kupongen.

Pricka in sju hästar i ordningsfölj – och du får alla rätt på Top 7.

På lördag har spelformen, som väckt viss kritik på sociala medier, premiär – mitt under V75.

– Det märks att något nytt är på gång, säger Sten Andersen på ATG.

14 september presenterades de första planerna på en presskonferens.

Under förberedelserna har spelbolaget smygtittat på franska Quinté för att hitta inspiration. Men enligt ATG själva är deras produkt både enklare och lättare att förstå.

– Vi har lärt oss mycket om vad vi ska göra och inte göra. Det här är en förenklad försvenskad variant av Quinté. Vi vill skapa en extra allt-produkt, sa affärsutvecklaren Maria Akraka då.

Sedan 2015 har det simulerats över 80 travlopp med tiotusentals vad, och gjort beräkningar för eventuella utbetalningar – i snitt kammade den som lyckades pricka in Top 7, 340 000 kronor, den högsta vinsten under simuleringen hamnade på 2,5 miljoner kronor.

”Förhoppningsfull”

På lördag är det premiär av spelformen som ligger under V75:s femte avdelning, där det gäller att pricka in de sju första hästarna i rätt ordningsföljd. En del kritiska röster har höjts mot Top 7 i sociala medier då spelformen är ett feltänk och kan inverka negativt på såväl hästarnas hälsa som spelsäkerheten. På Hästsportens Hus ser man fram emot premiären med tillförsikt.

– Vi märker på frågor från våra spelare att det finns ett stort intresse. Alla signaler hittills är positiva. Det tog tre sekunder efter att spelet öppnade i måndags till dess att första spelet var lagt, säger spelbolagets marknadschef Sten Andersen till Trav365.

– Utan att gå in på några siffror så ligger vi över förväntan så här långt, när det handlar om målet för lördagsomsättningen på spelet, fortsätter han.

Hur laddad är du inför premiären?

– Från 1 till 100? 100. Vi sitter och mäter spelen varje timme, vilket vi inte annars gör. Så det märks att det är något nytt på gång.

Är du nervös?

– Ha ha, nej, man måste vara optimistiskt lagd i mitt jobb. Vi har ett bra underlag i de tester vi har gjort och tror på produkten. Förhoppningsfull är rätt ord.

”Ny utmaning”

Sten Andersen tror att två målgrupper kommer intressera sig för den nya spelformen, som går under parollen att du kan bli miljonär på mindre än två minuter, genom att pricka in alla sju hästarna.

– Skicklighetsspelarna är en grupp, som redan i dag lägger ner mycket tid på trav. Vi tror att de kommer välja detta för att helt enkelt välja detta för att addera spänningen ytterligare till V75. Top 7 blir en ny utmaning för dem.

– Sedan finns den andra gruppen, som vi kan kalla högvinstspelarna, som är ute efter chansen till mycket pengar på kort tid. Ser vi hur människor konsumerar underhållning, nyheter, sport med mera handlar det ofta om snabba företeelser. Här är det viktigt att vi hänger med,