– Då profiterar nog någon annan på det

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Kan startkatapulten Oasis Bi sätta käppar i hjulet för världsstjärnan Nuncio?
TRAV

Storloppet Sundsvall Open Trot med fenomenhästen Nuncio från innerspår.

Kan startkatapulten Oasis Bi sätta käppar i hjulet för Stefan Melanders världsstjärna?

– Jag tror vi kanske kan det, men då profiterar nog någon annan på det, säger hästens tränare Stefan P Pettersson till Trav365.

På lördag är det dags för ett nytt storlopp i Sverige – Sundsvall Open Trot på Bergsåker.

En miljon kronor väntar vinnaren – prispengar som Stefan ”Tarzan” Melanders superhäst Nuncio har som i en liten ask, enligt många.

Men den femårige världsstjärnan har lottats till innerspår bakom startbilens vingar – kan det bli en fälla för honom?

En som kan sitta på nyckeln är Stefan P Pettersson, tränare till startkatapulten Oasis Bi.

”Kanske bättre som i Olympiatravet”

Oasis Bi, som körs av Björn Goop, ”följer” startbilen från start.

– Jag tror vi kanske kan det, men Volstead från spår två kan nog täcka upp rätt så bra och offrar vi allt från start så profiterar nog någon annan på det, säger Stefan P Pettersson till Trav365 och fortsätter:

– Det kanske är bättre att som i Olympiatravet sitta sist in mot upploppet och spurta in som tvåa. Men det är Björn Goop som kör, han vet hur hästen är och får avgöra hur han lägger upp taktiken.

Men din känsla, så här på förhand, är att ni kan falla på eget grepp om ni försöker nå ledningen?

– Ja, lite så. Tre-fyra och fem kanske inte kör så hårt från start och då kan det kanske funka, men spontant så känns det som att andra kan profilera på om Oasis Bi trycks av för hårt från start.

”Det ser lurigt ut”

Hur är läget med din häst annars?

– Allting är bara bra, han har tränat på fint sedan senaste starten och vi bestämde ganska tidigt efter det att vi skulle pusta och träna lite för att sikta på Masters i Oslo om tre veckor, och det blev ett lopp innan, Sundsvall Open Trot på lördag.

Hur ser du på uppgiften för er del?

– Han har ju tjänat 3,6 miljoner kronor i år och är bra hästen, men det känns väl som att Nuncio och Volstead kan bli svåra att komma till tals med, nu när de fick spår ett och två. De andra hästarna har han slagit förut och jag känner mig inte slagen på förhand, även om det som sagt ser lurigt ut med Melanders duo från de två innersta spåren, säger Stefan P Pettersson.