Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på SOLVALLA och JÄGERSO.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Vi skulle spika Dream With Me N.L., men efter strykningen spikar vi i stället Västerboonthenews.

Tipsettan

Västerboonthenews var mycket fin senast. Visserligen var motståndet tämligen ljummet samtidigt som han fick en fin resa. Men intrycket när han seg­lade undan över upploppet var det att han är på väg mot full form igen.

Nu när Dream With Me N.L. strukits är det är bra chans att Västerbo­onthenews tar hand om ledningen och den kommer han aldrig att släppa.

Motbudet

Scirocco Sisa var bra, men chanslös, som tvåa ­bakom Västerboonthenews senast. Han fick dock dra fram denne då, med omvända resor den här gången kan det mycket väl bli revansch för Scirocco Sisa. Vi tycker att de här två förstarankade höjer sig rätt så rejält över resten av fältet utifrån hur vi bedömer form och kunnande.

Skrällbudet

Juniata Hanover är en fin häst men hon har vilat i tre månader och vi tror att siktet främst är inställt på att ge henne en snäll resa som bygger upp psyket inför en ny säsong.

Spetsbudet

Västerboonthenews.

! Statistik­vinnaren

Västerboonthenews.

✓ V86-2

Loppet

Jämnt stolopp.

Tipsettan

Adrians Girl som inte vann något lopp i fjol har vunnit två i rad i år. Båda gångerna med skorna på, i fjol gick hon aldrig med skor. Hur gör tränaren nu? Nåja, det viktigaste är ändå att formen sitter där. Sedan tycker vi inte att man ska dra allt för stora växlar på vinsterna – det här är en svårare uppgift.

Motbuden

Caddie Ivorys chanser ökar om hon når ledningen utan att det kostar för mycket. Mystic Illu­sion borde bli mycket farlig om luckan bara dyker upp i god tid. Flash Cash ser ut att få en fin resa.

Skrällbudet

Navaj Brodda tar sin första seger när som helst.

Spetsbuden

Nummer 3–7 är alla startsnabba, det kan bli så att Caddie Ivory räddas av solfjäderseffekten.

! Statistik­vinnaren

Carame.

✓ V86-3

Loppet

Många om budet, vi har bara råd med fem av dem.

Tipsettan

Tudor var inte bra senast (och hur ovanligt är inte det när det gäller en häst från Peter Untersteiners stall?).  När han ­galopperade 400 kvar var han alltjämt sist och stort ­slagen. Så varför tippar vi honom? För att han har spetsläge, för att Untersteiners hästar sällan gör två dåliga insatser i rad, och för att motståndet är tämligen ljummet.

Motbuden

Staro Inlines har varit gedigen i vinter, även om han sällan skär mållinjen som vinnare. Walt Disney kanske är den bästa hästen. Han var ursäktad av tung resa i comebacken. Bra form om han tagit det rätt?

Skrällbudet

Av dom vi streckar lär Lord Brodde bli minst betrodd.

Spetsbuden

Ahsoka T.Dream? Tudor kör till och övertar?

! Statistik­vinnaren

Walt Disney.

✓ V86-4

Loppet

Vem vill mest i spetsstriden?

Tipsettan

Say That Again kommer knappast till ledningen av egen kraft, men Björn Goop brukar vara beredd att offra rätt mycket i spetsstriden och då brukar de andra (tyvärr) ofta vika ner sig. Vi har ändå förhoppningar om att det ska kosta så pass mycket för att Say That Again att komma till ledningen att andra kan komma in i matchen till slut.

Motbuden

Gladiator Gull är en tuffing som tog en välförtjänt

seger senast. Mr Dotsom är mycket bättre än raden visar. Topgear avslutade vasst senast.

Skrällbudet

Thai Simoni är farlig om formen finns där.

Spetsbuden

Nummer 2 till 5 är snabba ut och är säkert sugna på att prova i spets. Björn Goop synar de andra?

! Statistik­vinnaren

Say That Again.

✓ V86-5

Loppet

Intressant årsdebut för tipsettan.

Tipsettan

Pharaon Face är en mycket kapabel häst som återkommer efter vila. Han är lite svår­bedömd, förra året var det lite för ­mycket upp och ner – ­oftare ­beroende på över­offensiva ­styrningar än att hästen i sig själv svek – för att vi ska ­våga gå fullt ut på honom även om den här upp­giften ser bra ut. Det som talar för Pharaon Face i det här loppet är, förutom kapaciteten och läget, att ­Adrian Kolgjini har blivit mycket bättre på att avväga när i loppen man ska låta hästen lägga sin krafter – när hästarna slipper en 1.11-runda mitt i loppet har de en tendens att ha mer krafter kvar till slut – och det har Kolgjini den yngre lärt sig.

Motbuden

Om Pharaon Face kommer bort kan Yrr mycket väl nå ledningen. Om Pharaon Face kommer bort kan dock Yrr mycket väl vinna från andra positioner också. Förutsatt att den sämre insatsen senast var en tillfällighet. Hives är rejäl och har ett perfekt utgångsläge. Please Mr Please är en häst som vunnit vårt gillande. Han är effektiv när han får spela ut speeden över upploppet om han fått en resa där han sluppit lägga för mycket krafter på egen hand.

Skrällbudet

Trots ett bra läge kan Havbergs Viking bli lite bortglömd, motståndet trots allt ganska hårt så det är förståeligt. Men med lucka i tid kan han blir en tuff utmanare.

Spetsbudet

Felfri tror vi att Pharaon Face tidigt sitter i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Windwalker.

✓ V86-6

Loppet

Bra klass med några intressanta högst i ranken.

Tipsettan

Emmett Brown sprang in 446 000 kronor på dussinet starter i fjol. Det är förstås inte dåligt, inte på något sätt, men det känns som att det bara var vid ett fåtal tillfällen som han fick ut sin ­fulla potential. Passande motstånd och läge i årsdebuten men ojämnheten gör att vi vill se hur han agerar innan vi spikar honom.

Motbuden

Random Shot har två lopp i kroppen efter lång vila. Efter comebacken stimmades det om honom senast i ett V75-lopp i Bollnäs. Han kunde inte blanda sig i tätstriden då men gick åter bra. Nu har han fått ett bättre spår och härifrån är han ett givet segerbud. Andrew Dragon har vi tidigt i ranken varje gång han ställer upp. Så länge han bara gör bra lopp finns det ingen anledning till annat, även om motståndet blir allt hårdare för honom.

Skrällbudet

Martiniwithmuslce, om det löser sig från svårt spår.

Spetsbudet

Emmett Brown håller ut de andra från bra spår?!

! Statistik­vinnaren

Panoramic.

✓ V86-7

Loppet

Nytt öppet lopp men vår plånbok är inte obegränsat stor, så vi tar ställning för en mycket formstark häst.

Tipsettan

Egentligen var spel­värdet för Mr Arkansas Rose bättre senast än det lär bli nu, då han mycket väl kan bli favorit. Med tanke på ­spåret och den form som han har visat på slutet tar vi ändå beslutet att spika. Han är svår att ta sig förbi från start men kan mycket väl vinna bakifrån om det skulle krävas.

Motbuden

Nelle Atticus Jake är så bra att han alltid ska ­räknas, men vi tycker inte att han utstrålar toppform längre. Bartender In har varit bra varje gång på slutet men nu är det lite hårdare emot.

Skrällbudet

Young Farmer, fast då krävs det överpace.

Spetsbuden

Mr Arkansas Rose eller Global Ride.

! Statistik­vinnaren

Bartender In.

✓ V86-8

Loppet

Bästa loppet i omgången om vi får bestämma.

Tipsettan

Tipsettan på Global Respons motiveras mer med en känsla för att han kommer att vara i ordning nu än baserat på visad form i de senaste starterna. Vi minns hans insats på Solvalla med Björn Goop i sulkyn 26 december och misstänker att vi kan få se något liknande igen.

Motbuden

Picasso Sama har gjort allt rätt på slutet men då han nu måste anfalla bakifrån blir det svårare att vinna loppet. Scampi galopperade dubbelt senast. Olycksfall i arbetet? Med tanke på hur han utvecklats under vintern vågar vi inte avfärda honom.

Skrällbudet

Amor Winner är ett roligt bud. Som andrahäst från Stig H kan han bli underskattad, fast formen sitter.

Spetsbuden

Nummer 2, 4, och 6 gör upp om ledningen.

! Statistik­vinnaren

Picasso Sama.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86