”Han tar hem E3”

Foto: Per Nicklasson tror att Pekka Korpi och Boulder Classico tar hem E3-finalen..
TRAV

Blåvitt är färgkombinationen som gäller på V75 i morgon.

Blåvitt som i den finska flaggan och blåvitt som i Pekka Korpis dress.

Det är nämligen han som tar hem E3-finalen med sin Boulder Classico.

Jäklar vad folk blev provocerade när jag förra veckan funderade lite över att stockholmarna verkar viktiga och upptagna.

Allt jag egentligen ville säga var ju att vi borde respektera varandra mer.

För att avsluta det resonemanget. När det gäller till exempel bio. Hur svårt är det att sitta tyst? Om filmen är dålig: gå. Annars: sscchhh. Till och med på Göta Kanal 2. Det kan ju mot förmodan finnas någon som tycker att filmen är bra. Vad har då vi andra för rätt att störa denna persons filmupplevelse?

Och det börjar och slutar förstås inte vid ett biobesök; hänsyn och respekt för varandra är väl på något sätt grundpelarna i ett fungerande samhälle?

Lördagens vinnare

Nu till V75-omgången, som avgörs på Romme.

Mycket tyder på att den finska framgångsvåg som är Timo Nurmos kommer att skölja över Dalaidyllen på lördag.

Det ser för övrigt ut som om våra grannar i öst respektive väst tänker ta för sig rejält.

Timo Nurmos vinner minst två. Och segerchecken på 800 000 kronor till vinnaren i E3-finalen landar nog även den i finska händer.

Och som om inte det räckte, hur ska vi kunna rubba norrmännen i kallblodsloppet?

Men först Timo Nurmos. Han kan komma att dominera inledningen av V75-omgången totalt.

I V75-1 gör Dude Kemp sin andra start efter uppehåll. Trots förlust var han imponerande i comebacken. Springspåret är inget dåligt spår för honom och få är så bestämda som Björn Goop när det gäller att sända från start. Spets-och-slut är mottot i V75-1.

Timo Nurmos tränar min spik även i V75-2. Jag är inte lika säker på att springspår är något bra spår för Mellby Que Vadis. Men hästen är under stark utveckling och jag är inne på att han kan vinna det här loppet från de flesta positioner. Lång distans är en fördel och precis som Dude Kemp går han barfota runt om och med norskt huvudlag.

Flying Herkules visade gryende form senast. Det är ingen skräll om han spurtar hem V75-3 för att, förhoppningsvis, fullborda ett äkta hattrick för Nurmos. Flying Herkules ska dock garderas, och det rejält, i en öppen Gulddivision.

I V75-4 tror jag att Arion leder runt om. Men de som känner hästen bättre säger att det alltid tar emot lite sista biten för honom, vilket får mig att gardera. Men bara med norrmän, även här kan vi svenskar förvänta oss att få spela andrafiolen.

V75-5 och V75-7 är garderingslopp och däremellan handlar det om E3-finalen.

Jag har fastnat för finske Boulder Classico. Han är startsnabb och efter en del funderande har jag kommit fram till att han tar spets. Lord Capar är bättre än någonsin men det är nog bara Maharajah av europeiska treåringar som kan plocka ner Boulder Classico från ledningen. Eftersom den sistnämnde inte är med i startlistan känner jag mig trygg när jag plitar ner ett ensamt streck för nummer fyra i V75-6.