Foppas stjärnhäst klar för miljonlopp

TRAV

”Han kan mycket väl vinna”

Adrian Chip är klar för Sundsvall Open Trot.
Peter Forsbergs stjärna slåss om en miljon kronor i förstapris.
– Han kan mycket väl vinna.

Nästa helg kör Bergsåker sin största helg för året. Storloppet Sundsvall Open Trot blir något alldeles extra.

Robert Bergh har lämnat klartecken för start med Adrian Chip. Därmed tar Peter Forsbergs kanon ett första nappatag mot den äldre eliten.

– Det är riktigt kul för hemmapubliken att Adrian Chip startar. Robert Bergh var helnöjd efter ett träningsjobb och meddelade att han ställer upp. Adrian Chip är så pass bra att han mycket väl kan vinna, säger Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåker.

– Vi har även fått klartecken med Camilla Highness. Peter Ingves ringde och sa att de ville vara med för hästen har toppform efter segern i Finland. Nu börjar bitarna att falla på plats och det kommer att bli ett jäkla bra race, fortsätter Lindgren.

Vilka är klara för Sundsvall Open Trot?

– Vi har klart med Jaded, Giant Superman (som vann i fjol), Colombian Necktie, Simb Chaplin, Opal Viking (ska köras av Johnny Takter) och Earl Tilly.

– Sedan är Passionate Kemp, Super Light och Red Chili Pirat aktuella. Den sistnämnde kan dock få svårt att komma med då han har dåligt med startpoäng.

– Men den kanske allra mest intressanta är den franska stjärnan Narval d’Ecajuel. Jag hoppas och tror att Bazires nya topphäst kommer. Det är en riktig dark horse som ingen vet hur bra han är, säger Henrik Lindgren.

Michael Carlsson/Minimedia