”Haft det i mig sedan jag var liten”

Foto: Åsa Elmroth fastnade för travet redan som liten.
TRAV

Nu startar Trav365 en serie där kända travprofiler berättar om när de fastnade för travsporten.

Först ut är TV-reportern Åsa Elmroth.

Redan som femåring gick hon på trav med familjen.

– Intresset kommer från barndomen, berättar hon.

Åsa Elmroth syns ofta i TV4:s Vinnare där hon intervjuar kuskar och tränare.

Hon äger kallblodet Silkefaks och blev nyligen delägare i en ny häst. Tillsammans med kollegorna på Kanal75 köpte hästen Ööbik Blou på auktion.

För Åsa Elmroth kom travintresset redan som liten när hon besökte sina släktingar i Östersund.

– Jag har haft det i mig sedan jag var liten. Min mamma är från Östersund och hennes släktingar har haft kallblod i alla tider. Jag var där och hälsade på somrarna och gick på trav. Mina kusiner var delägare i Nordin Hanover som hade stora framgångar, berättar Åsa Elmroth.

När hon flyttade till Stockholm 1996 började hon gå på Solvalla varje onsdag.

– Varje dag jag går till jobbet blir jag påmind om hur kul det är med trav. Nu sitter jag ju på Solvalla varje dag och jobbar. Den här onsdagen var jag ledig och då besökte jag Solvalla för att se tävlingarna.

Men så mycket spelande på hästar blir det inte.

– När jag jobbar spelar jag inte. Då har jag så mycket annat att göra och springer på stallbacken. När jag är ledig spelar jag på V75, men jag är ingen storspelare.

För Åsa blir det trav både på jobbet och fritiden.

– Det är nästan det enda jag håller på med och jag umgås nästan bara med travvänner. En del kompisar har jag fått med mig till travbanan och när de vinner tycker de att det är extra roligt. Men jag tror att de snart kommer förstå det här med trav, säger hon.