– Åkes monster fixar den perfekta kvällen

TRAV

Så här ska det se ut.

Hetsar vi inte upp oss nu … kan de lika bra slå ihjäl oss?

V75, sommarkväll på Solvalla och brutalt bra bredd.

Och i dag vinner hon, Svanstedts monster truck.

Klyschan funkar i dag. Spänn fast säkerhetsbältena – nu kör vi. Bara nu inte kuskjäklarna kör med röven. Nej, nu ska jag inte hålla på och härja innan. Det gör jag efteråt – när jag behöver avreagera mig.

Hela kvällen blir en stor travfest och mina tips sitter lika fint som Thai Goldie i måndags. Dryga åtta gånger på en klar, årets överodds?

Jag är banne mig lite på gång, det var flera dagar sen jag satte in pengar på ATG-kontot.

Redan i V75-1 får vi se en av Sveriges stora stjärnor, stor i dubbel bemärkelse eftersom Kolgjinis kanonfyraåring Opitergium går i högsta viktklassen. Han är en supertalang och en given spik. Ännu är han som en dagisunge som inte kan hantera sina krafter men under Lutfis strikta förmaning håller han sig på banan. Det räcker att Ludde kan köra för fullt vissa bitar av loppet så är det över.

Det är Goliat mot packet.

Norska i knallform

Gardera ordentligt i V75-2 och strecka Olympic Image först av alla. Norskan är i knallform och känns intressant med Torbjörn Jansson i sulkyn.

Det fantastiska stoloppet, V75-3, är kvällens absoluta höjdare. Med hästar som Dileva Käll, Save The Quick, Marielles, Tamla Celeber, Global Midnight, Vincennes och Viola Silas i startlistan är det riskfritt att kalla det för årets bästa stolopp.

För min del är det nu eller ­aldrig.

Nu är det dags för Global Midnight att visa alla er andra hur bra hon är.

Jag kan inte säga att jag vet att hon vinner – men ska man någon gång ta betalt på henne så är det nu, när motståndet höjer oddset.

Att hon haft en paus på 1,5 månad spelar ingen roll. Var lugn för att Åke Svanstedt trimmat henne. Det här är en monster truck i hästform och när de andra kör fort första rundan mullrar hon med i ryggar för att kasta sig över motståndet 800 kvar. Spik på allt. Jag lovar att ta en eventuell förlust som en man (gråta, skrika, skälla, snyfta).  

Jag synar

Nato Dream bombar ner allt i V75-4. Så ­säger de flesta. Jag säger syn. ­Melanders treåring var i och för sig strålande när han vann på 1.11,7 under Elitloppshelgen men efter det har han inte sett lika bra ut. Han travar inte i svängarna. Det givna draget är Pittypat Hanover som såg dunderfin ut senast, öppnade pilsnabbt och satt fast med massor i stenhårt gäng. Spets och slut?

Strecka för glatta livet i V75-5 och ranka Aponia Boko etta. Hon flög fram senast efter galopp 700 kvar, under 1.10 sista 500 utan pressas.

Ballade ur igen

Caballion är jag svag för men jag kan inte förmå mig att tro på honom i V75-6. Synar man alla hans starter i år så är det få, om ens någon där han håller ihop travet i hela vägen. Senast gick han i och för sig jättebra i Hugo Åbergs men över upploppet ballade han ur och det blev galopp en meter efter mål. Jag garderar och hoppas på en smäll.

Jubileumspokalen (V75-7) är ett läckert lopp och även om motståndet är knallhårt kan jag inte se annat än att Orecchietti leder från start till mål. Om inte Friction eller Raja Mirchi trycker sönder honom?

Äsch, det där fixar Örjan.