Vi har vunnit 45 miljoner kr i år

Foto: Ica Kvantum Sjöbo, Dalaberg Spel och Tobak, Kindbloms turbutik, Ica Kvantum Landskrona, Ica Supermarket i Vaggeryd och Kneippens spelbutik är några av landets främsta butiker på andelsspel.
TRAV

Här är landets främsta butiker när det gäller andelsspel.

I år har de spelat in hela 45 miljoner kronor på travet.

Toppar listan gör succébutiken Ica Kvantum i Sjöbo och Eva Jönsson som totalt spelat in 8,8 miljoner kronor bara i år.

Vill du bli en vinnare på trav? Då ska du ta rygg på några av de här experterna. Listan här under visar vilka av landets spelbutiker som är allra bäst när det gäller andelsspel.

”Det här är stort”

I topp på listan ligger Ica Kvantum Sjöbo som spelat in totalt 8 881 591 kronor i år. Senast i lördags drog de in 8,5 miljoner kronor då Eva Jönsson, som har hand om andelsspelet, satte alla rätt. Varje person hade satsat 140 kronor och fick hämta ut 160 000 kronor.

– Det är jätteroligt. Det är kul både för egen del och för alla runt omkring. Det är en sådan liten by och det blir mycket prat. Det är en liten by där alla känner alla. Det här är stort för oss, sa hon efter vinsten.

Spikar skrällar

Tvåa hittar vi Dalaberg Spel och Tobak i Uddevalla som toppade listan i början av året – nu har de halkat ner en plats.

Butikens succétippare Michael Esfandiary avslöjade i en tidigare intervju att han inte tippar som alla andra för att få in de stora pengarna.

– Jag tar spikar som ger 15 gånger pengarna, sa han.

Det har blivit flera vinster för butiken, bland annat en jättevinst på 5,9 miljoner kronor i februari och i sommar blev det en V86-vinst på  2,2 miljoner kronor. Hittills i år har de spelat in 8 432 681 kronor till sina kunder.

Säljer allra mest

På tredjeplats finns Johan Vestermark från Kneippens Spelbutik i Norrköping – butiken som säljer mest andelar i Sverige.

Två år i rad har de vunnit priset ”Årets Andelsspel” vid ATG:s ombudsgala.

I början av året trillade det in en storvinst till butiken då Johan spelade in in 4,5 miljoner till sina 260 kunder.

Trycket i butiken blev stort när alla ville hämta ut sina pengar.

– Pengarna tar slut. Det är svårt att dela ut fyra miljoner, det har man inte i bakfickan. Vi försöker att sprida ut det och att folk får hämta ut på andra ställen också. De flesta vet att de får ut pengarna men att de måste vänta någon dag, sa han.