Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Romme.

V65-1

Rankning: 4–3–10–8–2–11–9–5–7–6.

Kommentar: System Performance har inlett sin karriär strålande med fem segrar på sju starter. I senaste starten fick Stefan Melander bestämma tempot i ledningen och det treåriga stoet avslutade sedan de sista 700 meterna i 1.11-tempo. Gången innan avgjorde Melanders supertalang efter ett lopp utvändigt om ledaren. Ekipaget lär sitta tidigt i ledningen nu och då är det bara sjukdom som kan stoppa vår spik och den troliga slutvinnaren av E3:s stoklass. Loppet är öppet bakom, men Berlock känns hetast om favoriten kommer bort.

V65-2

Rankning: 5–10–9–7–6–1–11–2–4–8–3.

Kommentar: Global Offshore utmanade Chelsea Boko hela vägen in mot mål senast och svarade för en riktigt stark insats när han landade på en topptid. Premier Kronos gick felfritt för första gången senast och då blev det också seger på ett övertygande sätt. Hästen har tjänat drygt en miljon kronor mindre än vår tipsetta, men har betydligt högre kapacitet än så. Casanova Boko har varit bra i två raka segrar, men möter nu tuffare konkurrenter. El Mago Pellini har varit bra i stort sett varje start och ska ses med viss skrällchans.

V65-3

Rankning: 3–11–10–6–1–2–5–8–9–7–4.

Kommentar: Pojke Kronos kommer från en imponerande storloppsseger i Norge och blir troligtvis motiverad favorit. Örjan Kihlström borde dessutom ha bra chans att hitta till ledningen. ­Värsta motbudet är troligtvis Nostromo som var hårt betrodd i en stor ­final senast, men då fungerade inte Tuomas Korvenojas häst fullt ut. Standout möter betydligt tuffare hästar jämfört med senast, men då var hästen smått lysande efter att ha fått gå i tredjespår ett drygt varv. Lillen Sisu har bra kapacitet och får sista strecket.

V65-4

Rankning: 11–7–10–6–12–5–8–9–1–2–3–4.

Kommentar: My Golden har svarat för två bra insatser på sistone och bara fått se sig besegrad av System Performance. Quemadas har också varit ute i stenhårda gäng i sina starter på sistone, men ska nu ses som ett tidigt segerbud. Vi streckar också Freja Sund trots att hästen inte varit som bäst i de två senaste starterna.

V65-5

Rankning: 1–8–10–2–4–9–7–3–6–11–5.

Kommentar: Queen Annes Lace tippas i ett öppet lopp där få hästar är chanslösa. Jorma Kontios styrning avslutade helt okej senast och borde vara lite bättre med ett lopp i kroppen. Metior Easy tävlade barfota runt om för första gången senast och det föll väl ut. Erik Adielsson kör hästen för första gången. M.T.Harmony handikappas av bakspår, men är van vid tuffare motstånd.

V65-6

Rankning: 2–9–7–3–8–6–4–5–10–1.

Kommentar: Quid Pro Quo var bra som tvåa bakom Pojke Kronos senast och var hårt betrodd i E3-finalen före det, men blev då påkörd av en konkurrent. Ulf Ohlsson borde kunna hitta till ledningen och då växer segerchansen. Increased Workload är ett kapabelt motbud till vår tipsetta och strular det inte för mycket från bakspår räknas Stefan Melanders häst tidigt. Noble Knight har svårt utgångsläge, men har imponerat vid två raka segrar. Cool Style har gjort bra lopp varje gång och från ett bra läge kanske Johan Sedströms häst kan segerstrida. Diamond Duo och Molle C.D. har också hög kapacitet.