Trav

Banmästaren: ”Tar åt oss av kritiken”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

I onsdags gick Daniel Olsson till attack mot Solvallas bana.

Olsson är bara en av flera travprofiler som kritiserat huvudstadsbanan – något som gör att banmästaren Dan Udell lyssnar och försöker förbättra.

– Kritik måste man ta, man kan inte nonchalera det, säger Udell till Trav365.

Dan Udell.
Dan Udell.

Solvalla är landets huvudarena för travsport och den bana det tävlar mest i landet. Solvalla kör trav året om och flera gånger har personalen under de senaste månaderna fått beröm för banans beskaffenhet.

Men i onsdags var kuskarna kritiska. Mycket kritiska. Daniel Olsson, känd travprofil, vann ett V86-lopp på banan och var efteråt mycket besviken.

– Banan är så jävla dålig, det ska inte behöva vara så här. Det är synd på en så här stor bana, sa Olsson som fick medhåll av flera av sina kuskkollegor.

”Bara att lyssna”

Flera kritiska röster har höjts angående Solvalla och banmästaren, Dan Udell, har tagit åt sig av den kritik som kommit och lovar att försöka göra banan bättre.

– Alla har åsikter och kritik måste man ta, det är bara att lyssna och ta åt sig. Man kan inte nonchalera det, men i stridens hetta kan det bli så här, säger Udell.

Var banan så dålig som Olsson påstår?

– När det regnar blir det hårt, då kan man inte harva upp och då blir det tungsprunget. Det kom åtta millimeter regn, så det tycker jag inte är så lite men vi hade också kört på nytt material, och det var lite för grovt så det kanske blev lite stummare av det också.

Udell fortsätter:

– Banan har varit bra hela vintern, nu blir det vår och det torkar upp så det gäller att man har lite tur med vädret så det inte regnar, då ska det inte vara några konstigheter. Även de andra banorna har också problem då det regnar, absolut är det så.

Vad ska ni göra för att göra banan bättre för kuskarna och hästarna?

– Om två och en halv vecka ska vi hyvla av banan och lägga på nytt material. Vi försöker göra det en gång på våren och en gång på hösten, då riktar man upp kurvorna och sådana saker. Vi gör vårt bästa för att den ska bli bra, det är vår ambition, säger Dan Udell till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!