Adielsson kan inte glömmas

TRAV

Fyra frågor om trav:

Vem kan spetsa med skottkärran?

Vart kan de stoppa open stretch?

Vad kan man räkna ut med arslet?

Och varför avslöjar TV4 alltid vinnarna i förväg?

Det ska ni få svar på nu.

Jag gillar att ni hör av er, även om de där telefonsamtalen vid tre-tiden natten mellan fredag och lördag inte är någon riktig hit. Visst är det kul att snacka V75 – men man ska höra vad den som ringer säger också.

Mejl är bättre. Då kan jag svara när jag vill och har dessutom era åsikter på pränt. Jag är er ocensurerade megafon i trav-Sverige. Om något är bra eller dåligt finns jag här – med ett tangentbord och horn i pannan. Men jag gillar även era spelhistorier om vinster eller så kallade badbeats – så fortsätt mejla. Skriv utav bara fasen.

Här är några exempel efter helgen. Per Svensson får börja:

”Hej Micke! Open stretch kan de stoppa upp någonstans. Taktiken att låsa fast en favorit försvinner ju. Det är glädjen med travet man tar bort när det blir som på galoppen, att alla har fritt spår. Gärna att man testar, en eller två banor är väl okej. Men det är max. Har gått på Jägers i 40 år och är öppen för förändringar men med måtta. Alla man pratar med tycker det suger med open stretch. Sen när ni snackar om Sveriges bästa kusk så glöm inte Erik A. Han kan ta ledningen från springspår med en rullebör.”

Ja, Adielsson kan förmodligen spetsa med en skottkärra. Och inte har vi glömt honom? Inte jag i alla fall, hans förmåga bakom en häst kan aldrig överskattas.

Glöm konspirationsteorierna

Calle Strömberg i Sundbyberg får fortsätta:

”Skit och änkors klagan. Dagens Dubbel på Åby, lördag. Kan ingen ta upp att TV4 alltid ska förstöra spänningen inför de två återstående inspelade DD-loppen, genom att visa en intervju med tränare/skötare eller annan inblandad till den häst som kommer att vinna det inspelade första DD-loppet. Det kunde man ju räkna ut med arslet att nr 11 skulle vinna DD-1 efter Åsas inspelade intervju med Kornelia Leeb.”

Glöm det, Calle. Jag var med och jobbade med programmet och intervjun var bokad flera dagar i förväg. Själv hånade jag vår producent före loppet – snacka om att prata upp en totalt chanslös häst. Vinner den ska jag studsa på … Nej, glöm konspirationsteorierna. Vi är inte helt dumma i huvudet.

Till sist: Visst finns det något som heter tur. Hur ska vi annars kunna förklara våra ovänners framgångar?