”Ju närmare mål jag kom, ju närmare kom tårarna”

20-åringen tog karriärens första seger

avChristoffer Wickman

1 av 3 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Alice Engström

Alice Engström, 20, körde sitt 31:a travlopp.

Då vann hon på huvudstadsbanan Solvalla – på spelformen V86.

– Ju närmare mål jag kom, ju närmare kom tårarna, säger hon.

Alice Engström, född 1998, körde under onsdagskvällen på Solvalla sitt 31:a travlopp.

Fram till dess hade hon kört 30 travlopp, utan att vinna.

Men på huvudstadsbanan tog hon tillsammans med Jim Oscarssons Stern karriärens första seger – till skrälloddset 28 gånger pengarna.

Glädjen hos 20-åringen gick inte att ta miste på, då hon bjöd på en hejdundrande segergest.

”Det bara vände för mig”

Alice, berätta om segern med Stern på V86 på Solvalla?

– Ju närmare mål jag kom, ju närmare kom tårarna. Det bara släppte för mig, och det var helt otroligt. Det bara vände för mig. Jag tror inte riktigt jag fattat att det var på V86 och hur stort det är, och i morse tog jag bara ut Stern i hagen och njöt, berättar hon.

Berätta om tankarna under loppet?

– Jag visste att jag var tvungen att ta det lugnt från start och jag hoppas bara hamna hyfsat långt fram, sedan hängde jag med på innerspår och 500 meter från mål så galopperade den hästen som satt framför mig och då fick jag backa ut honom lite, sedan hade jag tänkt att köra invändigt igen, men han kändes så stark och fin så jag blev tvungen att chansa.

Och sen då?

– Jag trodde egentligen aldrig att jag skulle vinna, jag trodde vi skulle bli tvåa.

När gick det upp för dig att du skulle vinna?

– När vi kom upp jämsides om Maximus M.M., då förstod jag att det skulle bära hela vägen, egentligen är det bara häftigt att han gick så bra.

”Är lite sugen på utomlands”

Är du överraskad över att ni kunde vinna?

– Nej, jag tror alltid på mina hästar, oavsett vilka jag kör, man kan inte köra lopp om man inte tror på dom hästarna man kör.

Din första seger i karriären?

– Ja, och det blir lite kaka på kaka med allt, första segern, hemmaplan, på V86 och sedan också med egen passhäst, det är bara plus i kanten på allt.

Vad gör du annars, till vardags?

– Jag jobbar hos Jim Oscarsson och har gjort det sedan i juni, och jag har fått jättefina chanser och har fått köra mycket hästar och mycket lopp, och det är jätteroligt att man hamnar på ett ställe där man får chansen, för det är inte säkert att man får det. Jim är min första arbetsgivare, tidigare har jag extrajobbat hos några travtränare och varit travskolelärare.

Vad vill du med framtiden?

– Svårt att säga, just nu vill jag bara tycka det är kul och utvecklas, jag har väldigt mycket kvar att lära och väldigt mycket kvar att utveckla. Jag är lite sugen på Frankrike och USA, men det får vi ta längre fram, just nu har jag så fina passhästar så jag vill inte gärna lämna dom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav