Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

V86-luringen ”Nice and Easy (V86-8) befinner sig i sitt livs form och från ett fint läge kan det räcka hela vägen”, säger Per Nicklasson

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Jägersro.

I dag tippar Sportbladets expert Oskar Westberg.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Ett sprinterlopp med flertalet startsnabba ekipage inleder omgången. Räkna med full körning hela vägen.

Tipsettan

Trust Launcher får tipset, om än knappt, tack vare sitt innerspår över den korta distansen. Han kan öppna bra och det är inte alldeles enkelt att ta en längd på invändiga ekipage såhär års. Hästen var smått heroisk i tre lopp på Axevalla och kanske som allra bäst i skiljeheatet mot Remember My Name. Når man ledningen är mycket vunnet, men det finns utmanare.

Motbuden

Big Bill Bac är rask den första biten så utgångsläget hamnar definitivt på minuskontot. Dock har han fungerat utmärkt i två starter som valack och på förhand ser det ut som att tempot kommer att hållas uppe där framme. Han fäller de flesta till slut. Broslätts Rapide riskerar att bli aningen bortglömd men det här är en rejäl häst som lägger mycket mark under sig, är dessutom startsnabb och får ett fint lopp. Ett givet streck. Dante Boko ska inte nonchaleras och det är väl inte alldeles otänkbart att Lutfi Kolgjini sätter färg på loppet som så många gånger förut.

Skrällbudet

Lindo Eden gick klart bra till slut senast. Med rätt lopp är han klart intressant.

Spetsbuden

Trust Launcher gör ett försök att freda sig mot framför allt Broslätts Rapide.

! Statistikvinnaren

Big Bill Bac.

V86-2

Loppet

På nytt ett lopp över den korta distansen. Tipset till fältets enda sto.

Tipsettan

Senast Ulf Ohlsson satt i sulkyn slutade det med seger, över den aktuella distansen och på Solvalla. Förutsättningarna är således snarlika som då för Captivating Ås som är fältets enda sto. Hon kan öppna tillräckligt snabbt för att ta sig förbi invändiga Queasy och även om det finns ett par snabba utvändigt så måste chanserna vara goda att i ett tidigt skede av loppet få överta ledningen. Väl i den positionen blir det inte lätt för övriga att ta något till slut. Även om den här ”badkarskörningen” blir fullständig pannkaka är hon bra nog att vinna även från andra positioner, därför lämnas hon solo på systemet.

Motbuden

Queasy kommer från en fjärdeplats i ett lopp som vanns av B.B.S.Sugarlight och den här gången är omgivningen lämpligare men läget kan vara en fälla, han är inte snabb nog att kunna försvara sitt innerspår. Med fritt i tid är det här den som är värst emot. Underpaid Hanover har helt klart kapacitet att dyka upp bland de tre men han återkommer efter en kortare pust och från ett läge långt ut bakom bilen är det tufft att kräva seger. Long Night gör idel gedigna insatser och detta i stenhård konkurrens. Han kan överraska om det löser sig med positionerna.

Skrällbudet

Wannacmyguns gjorde en tapper insats senast efter ett lopp utvändigt om ledaren. Sitter inte den insatsen i benen är man på nytt aktuell för en placering bland de främsta.

Spetsbudet

Hamras One More kan nå front initialt men släpper förmodligen till den som är först fram.

! Statistikvinnaren

Queasy.

V86-3

Loppet

Två hästar höjer sig över mängden i detta medel­distanslopp.

Tipsettan

Salina D.K. var tvåa på V75 i april, vann gjorde Ni Talar Bra Latin som garanterat hade varit monsterfavorit här. Hon har efter det gjort fyra starter och bortsett från en galopp har det handlat om fina prestationer som gett två segrar. Från start är hon ingen raket utan att vara långsam, det kan lösa sig helt okej. Lyckas man undvika dödspositionen har Jeppe Juel en god chans att få segerdefilera efter racet.

Motbuden

Habito blir nog favorit. Tre starter för Joakim Lövgren har inneburit lika många segrar och visst finns det en överhängande chans/risk att det blir ytterligare en triumf. Vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg och förmodligen kan man köra sig till spets tämligen tidigt. Ett givet streck på kupongen även om procenten förmodligen blir för hög. Quick Fix har kapacitet som duger gott men från bricka tolv krävs det en prestation utöver det vanliga. Man lär få dra tåget.

Skrällbudet

Max Bob är nära toppformen och står på tur för ett besök i vinnarcirkeln. Från sitt innerspår är man nästintill garanterade en vilsam löpning.

Spetsbudet

Oavsett ledare initialt får Habito anses som spets­favorit innan man nått första halvvarvspasseringen.

! Statistikvinnaren

Habito.

V86-4

Loppet

Ett treåringslopp för hästar med högst 80 000 kronor på kontot. Här är det en eller alla som gäller.

Tipsettan

Sapajou svarade för en svettig insats i karriärens blott andra start. Fick göra jobbet själv i dödens men kunde ändå dansa undan i imponerande stil den sista biten. Från sidan såg det ut att vara något alldeles extra och är formen intakt måste det vara toppchans för Erik Adielsson att återigen få lotsa den här treåringen till seger. Från ett hyggligt läge bakom bilen måste ekipaget hitta en vettig position och det här är omgångens näst bästa singelstreck på pappret.

Motbuden

Ready Ribb är en tidig markering om man väljer att gardera loppet. Han står på kronan rätt inne men är inte helt att lita på. I rätt gångart finns dock alla möjligheter att utmana tipsettan om segern. Nose Gear utvecklas åt rätt håll och formkurvan pekar spikrakt uppåt. Precis som spiken lyckades man vinna trots ett lopp utvändigt om ledaren senast. Pastor Dee har ett minst sagt intressant utgångsläge och gör här sin tionde start i karriären. Således tillhör man den mer rutinerade skaran i loppet.

Skrällbuden

Eclipse Boko och Cassano Bob är båda kapabla men de behöver mycket tur från sina utgångslägen.

Spetsbudet

Tipset bygger på att Sapajou tidigt sitter i tät.

! Statistikvinnaren

Ready Ribb.

V86-5

Loppet

Ett inte alldeles lättlöst lopp för ston. Den enkla lösningen är att ledarinnan får styra och ställa.

Tipsettan

Monique Bråten kan flytta på sig den första biten och från ett inner­spår bakom bilen känns det taktiska upplägget givet, Johan Untersteiner lär trycka på gaspedalen och behöver man inte bränna allt krut i en utdragen spetskörning bör det finnas en pollett kvar när upploppet nalkas. Hon kommer med formen till synes i zenit och kan här ta sin tredje ­raka ­triumf. Onekligen en god segerchans när de värsta motbuden på förhand brottas med sämre startspår.

Motbuden

Lizette Sisu ska sitt bakspår till trots räknas som en tidig utmanare. Det lyste form om henne senast och nu kan man säkerligen få en perfekt resa i rygg på tips­ettan. Med lucka till slut har man alla möjligheter att utmana om förstapriset. Global Paranoia gynnas av autostart och vill ha ett ord med i matchen. Kan man undvika dödspositionen utgör det här ekipaget ett allvarligt hot i segerstriden. Shesa Vixi jagar ytterligare en seger till sina redan fyra raka.

Skrällbudet

Ready to Glide har ett bra startspår och kommer dessutom från en fin seger. Baserat på form är hon en tänkbar utmanare i såväl spets som slutstrid.

Spetsbuden

Fördel Monique Bråten knappt före Ready to Glide.

! Statistikvinnaren

Lizette Sisu.

V86-6

Loppet

Omgångens bästa singelstreck återfinns i den här avdelningen.

Tipsettan

Ametrin följer mer eller mindre bilen den första biten och startgaloppen senast kan inte tituleras som annat än olycksfall i arbetet. Hon visade dock att formen sitter där den ska och var inte alls långt efter i mål trots att man tappade mark men framför allt positioner i inledningsskedet den gången. Nu har man på nytt ett framspår och det är bara en galopp som kan hindra henne från att sitta i ledningen tämligen komfortabelt. Över sprinterdistansen är chanserna extremt goda att leda loppet hela vägen och det här är omgångens i särklass bästa spik.

Motbuden

New Approach har fått ett lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll och bör normalt gått framåt med den insatsen. Timo Nurmos hästar verkar vara på gång igen efter en mindre svacka i resultatlistorna. Fredericks Laukko visade gryende form senast och gynnas naturligtvis om det blir bra fart där framme. Sugar Neo brottas med ett tufft startspår men vid minsta klaff är man med i den främre träffen till slut.

Skrällbudet

Får Silvinho Bob spara speeden är han en riktig jackpotthäst.

Spetsbudet

Ingen kan utmana en felfri Ametrin.

! Statistikvinnaren

New Approach.

V86-7

Loppet

Ett styrkeprov och idel fina hästar kommer till start.

Tipsettan

Scirocco Sisa svarar för fina prestationer på löpande band trots, lindrigt uttryckt, riktigt dåliga utgångslägen. Nu kan man rent av nå ledningen och lyckas man med den bedriften är givetvis mycket vunnet. Han är bara fem år och går en ljus framtid till mötes. Kommer från en insats som resulterade i nytt rekord i ett lopp som vanns av B.B.S.Sugarlight.

Motbuden

Overtaker by Sib har sett kanonfin ut i två starter ­efter ett kortare uppehåll från tävlingsovalerna. Blir det minsta överpace på loppet kliver han förbi de ­flesta, hästen är allround och distansen är inget som oroar. More Than Enough måste med på kupongen trots att utgångsläget inte är optimalt. Löser det sig någorlunda med positionerna är man med i den främre träffen när pengarna ska fördelas. Alfas da ­Vinci hamnade illa till i spåren senast och inner­spåret kan vara en fälla. Hittar man fritt i tid är han vass nog att vinna.

Skrällbudet

Västerboonthenews har gått bra tidigare efter frånvaro. Han står förvisso lite tajt inne penningmässigt men det är så pass hög klass på hästarna överlag att det är av akademisk betydelse.

Spetsbudet

Scirocco Sisa lär laddas mot fronten.

! Statistikvinnaren

Sponsor.

V86-8

Loppet

Ett stolopp rundar av omgången. Det kan skrälla.

Tipsettan

Speedy Foxy Vicane var favoritspelad senast men efter ett lopp utvändigt om ledaren kunde man inte freda sig när Peter Unter­steiner kom farandes med Pelikan Trio. Hon var dock inte långt efter i mål och får en guldstjärna för den insatsen. Kan man undvika dödspositionen den här gången är formen och kapaciteten så pass hög att hon blir svår att stå emot den sista biten för övriga.

Motbuden

Qvintette kommer från en seger på Mariehamn i en omgivning som höll bra klass. Hon är tillräckligt snabb den första biten för att i ett tidigt skede nå ledningen och med anledning av detta är hon även en allvarlig utmanare till tipsettan. Anastacia Trot har samlat ihop till en seger och det går inte att blunda för henne i startlistan, tidig trots ett chansartat utgångsläge. Hankypanky Pagan tränas av Robert Bergh och körs av Torbjörn Jansson, en konstellation som firat stora framgångar på slutet.

Skrällbudet

Nice and Easy har formen på topp och från ett bra läge kan det räcka långt. Notera att det här är Ove A Lindqvists enda styrning för kvällen, känslan är att han inte vill sitta klistrad i ryggar över upploppet.

Spetsbudet

Mycket talar för att Qvintette når dit.

! Statistikvinnaren

Speedy Foxy Vicane.

Oskar Westberg