Kan vinna två milj – då gömmer han sig

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:

Tränaren om nerverna inför loppet: ”Det här går inte”

Nervös tränare Svante Båth avslöjar att han inte kommer se söndagens Derbyfinal där han har fyra hästar till start i loppet.
Foto: ALN
Nervös tränare Svante Båth avslöjar att han inte kommer se söndagens Derbyfinal där han har fyra hästar till start i loppet.

Han har fyra hästar i Derbyt och superchans att ta hem miljonloppet.

Men travtränaren Svante Båth törs inte se loppet.

– Jag kan inte. Det blir för jobbigt. Jag kommer att dra mig undan, gömma mig, säger han i ett pressutskick från Jägersro inför storloppet.

Bersgåkerstränaren Svante Båth kan blicka tillbaka på en otrolig månad under augusti då han bland annat vann Sundsvall Open Trot med Quid Pro Quo, kvalade in fyra av stallets hästar till Derbyt och drog in nästan 3,5 miljoner kronor som tränare.

I helgen kan segertåget fortsätta på Jägersro där tränaren har med fyra av sina hästar i Derbyfinalen; Västerbo Fantast, Poochai, Västerbo Loveboat samt Maverick Man.

Och inte nog med det. Båth har även med Godiva Ås i Derbystoet där en miljon kronor ligger i potten.

Gömmer sig

Men att ha fyra hästar i Derbyt – där evig ära och två miljoner väntar vinnaren är för mycket för Svante Båth. Spänningen är så stor att han inte kommer att se söndagens lopp.

– Jag kan inte. Det blir för jobbigt. Jag kommer att dra mig undan, gömma mig.

– En häst, okej då går det att fokusera helt på den. Nej, det här går inte, fortsätter han.

”Kommer inte avslöja”

Båth är dock hemlighetsfull om sina tankar inför loppet och vill inte berätta mycket.

– Spelarna kommer nog att göra Ivar Sånna och Archangel Am till favoriter, därmed inte sagt att det är mina favoriter. Hur jag tänker kommer jag inte att avslöja, säger han.

Publicerad: