Sportbladets tips – till Extra V75

TRAV

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till tisdagens lopp på Jägersro.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Lurigt lopp, i alla fall när det gällde vem som skulle få tipset.

Tipsettan

Poochai gör distansdebut, men den långa distansen är knappast en nackdel. Spåret, däremot, är inte bra. Poochai är ändå stark nog att kunna lösa uppgiften.

Motbuden

Nimbus C.D. är startsnabb men trivs inte i ledningen. Det är kuskens dilemma. Som vi ser det har han tre alternativ: Prova i ledningen ändå; ladda och släppa till någon bra (Carelin eller Poochai de enda heta alternativen i så fall) och hoppas på lucka; eller lyfta ner honom i banan och hoppas att Nimbus C.D. kan få en fin ryggresa och utnyttja sin vassa speed. Carelin är åter på topp. Stark herre.

Skrällbudet

Estreem har utvecklats mycket, har ett bra spår.

Spetsbudet

Remote Control och Nimbus C.D. är startraketer.

! Statistik­vinnaren

Nimbus C.D.

V75-2

Loppet

Om vår tipsetta hittar till ledningen är det nog stor risk för de övriga att de får göra upp om andrapriset.

Tipsettan

Västerbo Fantast kommer till det här loppet med ett par resultatmässiga misslyckanden, men någon större fara för formen känns det inte som det är. Att han har ett bra spår när de värsta konkurrenterna har dåliga, talar väldigt mycket till hans fördel.

Motbuden

Robert Bergh väljer att testa Amazon Am mot hingstarna. Kul, spännande att se hur hon står sig. Förmodligen väldigt bra. Tiberius F. har hittat formen efter att länge ha framstått som en dagsslända.

Skrällbudet

Många skrälldugliga. Tenzing med en fin resa?

Spetsbudet

Det är väl ändå vettig chans att Västerbo Fantast kan hålla ut hästarna 4 till 7, trots att dessa är startsnabbare hästar än vad han är.

! Statistik­vinnaren

Amazon Am.

V75-3

Loppet

Kvällens bästa spikförslag, även om vi väljer att spela spiklöst.

Tipsettan

Ni Talar Bra Latin gick fram som en slåttermaskin i V75 på försommaren, med några fantastiska insatser. Han har varit ifrån tävlandet i tre månade (skrämmande hur fort tiden går), med siktet inställt på det här loppet och själva Derbyt nästa söndag så klart. Ni Talar Bra Latin lär komma väl förberedd till detta.

Motbuden

Call Me Keeper har också varit ifrån i tre månader, men här känns formen mycket mer diffus då hans tränare haft stora problem i stallet. Dessutom är innerspår inget önskeläge för Call Me Keeper.

Skrällbudet

Going Villes utvecklingskurva pekar brant uppåt.

Spetsbudet

Kan Ha. Vill nog släppa till Ni Talar Bra Latin.

! Statistik­vinnaren

Sauveur.

V75-4

Loppet

Sex uttagningar till Derbyt, och så det här uttagningsloppet till Derbystoet, är de sju lopp som utgör V75-kupongen.

Tipsettan

Lotuscherie fick gå den största delen av Stochampionatet i dödens. Det är otroligt få hästar som klarar av dödens på lång distans i dagens travsport och även om hon stumnade var hon bra. Ytterligare en bra insats i raden av sådana för Lotuscherie som stabiliserats i år. Om hon inte hamnar alltför illa till – och det tror vi inte att hon gör eftersom hon är startsnabb och därmed har respekt med sig – har hon mycket bra chans att vinna det här

loppet.

Motbuden

Lotuscherie är ett spikförslag men vi har en häst som vi har följt länge och kommer att gråta om vi spricker på, och det är Room to Go. Den här fartfyllda damen har inget flyt i loppen men har gjort en räcka vassa insatser i skymundan i år. Om hon får en fin resa (det kan hon få trots bakspåret) och tempot drivs upp en aning i täten går kanske inte ens Lotuscherie säker för Room to Gos vassa slutspurt.

Skrällbudet

De två vi streckar känns ganska mycket bättre än de övriga. Där bakom är Julia Kaulitz en trevlig sort.

Spetsbudet

Lotuscherie kör till och får ta över efter en bit?

! Statistik­vinnaren

Lotuscherie.

V75-5

Loppet

Kanske det jämnaste och mest intressanta Derbyförsöket. Kanske.

Tipsettan

Ivar Sånna har varit bra hela året men fick dålig utdelning på årets första sju starter. Sedan har det blivit två mycket mersmakande segrar (även om den senaste togs efter diskning på målettan). Den långa distansen har Ivar Sånna bevisat är en fördel.

Motbuden

Final Oak har gjort tre starter för Robert Bergh. Han galopperade i slutsvängen senast. Om vi får ha en teori känns det som en mental grej; att Final Oak helt enkelt är lite osäker på sig själv. Det var synd att Robert Bergh tog dödens och inte vågade köra ytterligare ett snällt och mentalt uppbyggande lopp med Final Oak. För fysiskt ser hästen ut att vara otroligt bra i ordning. Finare än någonsin.

Skrällbudet

Paleo Pride som ser ut att få en fin resa.

Spetsbudet

Troligen Sir Ratzeputz eller Attack Diablo.

! Statistik­vinnaren

Reckless.

V75-6

Loppet

Archangel Am är knapp favorit till årets Derby. Men först måste han besegra ett dåligt utgångsläge i kvalet.

Tipsettan

Archangel Am var enorm senast. Är han på den nivån igen går han knappast att stoppa ens från tolftespår. Men han har fallit igenom vid ett par tillfällen i år och som favorit känns han inte som någon rolig spik.

Motbuden

Dominator står inför en tuff uppgift när han går från rätt så låg klass till att möta de bästa fyraåringarna i landet. Han är dock så pass bra att han kan vara för mogen uppgiften. Order to Fly gillar lång distans, räknas tidigt från bra spår. Boys Going In har ansetts som kullens bästa häst vid tillfällen. Nu får han slå lite

ur underläge. De tuffa loppen i början av karriären satte ner moralen lite?

Skrällbudet

Bear Dancer är bra nog om han skulle börja funka.

Spetsbudet

Svårlöst (läs: svårläst) spetsstrid. Nr 3, 4 eller 7?

! Statistik­vinnaren

Dominator.

V75-7

Loppet

Av de mest meriterade hästarna (nr 1, 2, 7 och 12) har två fått bra spår, två fått sämre spår.

Tipsettan

Ruhuna Tea inledde säsongen som en blivande världsstjärna med tre raka segrar. Sedan började, precis som i fjol, problemen med tre raka klart sämre insatser. Efter vila var han tillbaka i slutet av juli. Utan att ännu vara på topp då svarade han för en stark slutrunda. Med det loppet i kroppen kan bitarna ha fallit på plats till nu.

Motbuden

Maverick Man har ett läge som kan bli perfekt – ledningen – eller en fälla. Han öppnade snabbt näst senast men det är inte säkert att det räcker ändå.

Skrällbudet

Orutinerade Merlin kan hävda sig vid favoritstrul.

Spetsbudet

Om Maverick Man inte lyckas försvara ledningen borde Ruhuna Tea kunna få överta efter en kort bit.

! Statistik­vinnaren

Happy Days.

Per Nicklasson