”Är V75-omgångens säkraste vinnare”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 31 juli på Hagmyren

På lördag den 31 juli är det V75 på Hagmyren med 41 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Jag utser Erv Zet till omgångens säkraste vinnare, säger han.


ANNONS: V75-jackpott 41 miljoner. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Få saker gör mig mållös när det handlar om trav. Man har liksom sett det mesta genom åren. Copiad mot Pine Chip, Varennes magiska kurvteknik, Björn ”Skräcken” Linders uppvärmningar av Elitloppspubliken... men alltså, vad fick vi egentligen se i lördags?! Vad är det för häst Stefan Melander och Catarina Lundström har egentligen? Tolv raka utan seger blev det under en period hösten 2020 fram till slutet av juni då han sprang som i trans i ett ”vanligt” lopp i Rättvik. Då stod man och gapade så stort att alla mygg i Nedre Dalälven hade fått plats i käften. Givetvis skulle man vara med på tåget i starten därpå och skrika ut honom trots bakspår. Men då slutade han bara sexa. Godkänd, visst, men givetvis inte lika bra som gången innan. Timmarna innan start i lördags började man ana att något stort var på gång, men vad fasen... Att vinna med ”halva upploppet” efter att ha öppnat i överljudsfart för att ta ledningen, det fanns inte på världskartan. Dagar som dessa ger jag blanka fan i att den egna spiken Handsome Brad brände och troligen behövde hjärt- och lungräddning efter käftsmällen som Milligan's Schhol levererade. Strunt samma att det är juli månad. Fram med den rosa biljetten, Anders Malmrot! Det är hästen, Stefan, "Cattis" och även Ulf Eriksson banne mig värda. Och vi som spikade emot i lördags får snällt finna oss i att tillbringa de närmsta dagarna i utvisningsbåset.

På lördag saknas tyvärr hästar av Milligan's Schools kaliber men det hindrar inte Melander och hans framgångrika team att skicka upp stallkompisen 8 Click Bait (V75-3). Han har startat i Elitloppet och gjorde det fullt godkänt med tanke på att det tiden inför storloppet varit sjukdom med i bilden. Många hade räknat med seger från ledningen i senaste starten men då orkade han inte riktigt stå emot Vernissage Grif och Zarenne Fas. Helt annat motstånd nu till helgen och givetvis ska han ses med toppchans att vinna ett lopp som detta då han, som nu, möter ”B-laget”. Spårlottningen var dock inte nådig mot hästen och gjorde saken åtminstone något spännande. Click Bait är rysligt startsnabb, det vi vi alla, men detsamma gäller de flesta med framspår. Kanske är det så enkelt att 6 M.T.Insider bombar till ledningen och att ”Clicken” är först framme och övertar? Blir så fallet är loppet troligen över. Innerspåren på banan är ingen höjdare och det behöver faktiskt inte vara iskallt med spår åtta. Vettigt spikbud, helt klart, men jag håller tummarna för att någon annan hinner före den förmodade storfavoriten till spets. Det lär finnas gott om spetssugna konkurrenter med mord i blick på lördag. Jag garderar således denna Melander-kanon, men spikar istället en annan från samma stall.

Firma Redén/Kihlström vann för mindre än 24 timmar sedan StoChampionatet med Honey Mearas. Och det gjorde Örjan med en ryggskada. Jag är full av beundran för denna duo och när radarparet gästar Hagmyren anar man att hemmalaget darrar som asplöv. Redén skickar upp en formstark duo och båda blir ytterst svårslagna. Jag spikar en av dem, men garderar den andra. 5 Born Unicorn (V75-1) får nöja sig med att vara ett av fyra streck på mitt system. Mycket tyder på att han får harva utvändigt en hysteriskt formtoppad 2 Morotai Degato (hur bra var han inte han i lördags?!), och det har fällt bättre hästar än B.U. I vassen lurar dessutom 4 Even's Cool Boy, som fick chansen för sent senast, och 9 Tabasco C.D. som nu får en viss Björn Goop i sulkyn. Jag hade givetvis även velat betala för 1 Viking Brodde men där sade plånboken ifrån.

Att våra skickliga tjejer och kvinnor inom travet tar för sig allt mer är glädjande. Därför ser jag fram emot V75-6 extra mycket. Kajsa Frick är visserligen enda kvinnliga kusk men det finns desto fler tränare. Jennifer Persson (Titan Yoda), Sybille Tinter (My Liberty), Monica Janisels (Zenone Bar) och Jasmine Ising (Hefner Am). Häftigt är bara förnamnet.

Tidiga spikarna:

Trots att upplägget med tre singelstreck inte varit allt för lyckosamt för mig på sistone fortsätter jag slå pannan blodig mot tangentbordet. Vi gör ännu ett försök och hoppas att travgudarna kan vara lite bussiga för en gångs skull. Jag har faktiskt riktigt bra feeling för systemet den här gången. 8 Tekno Viking (V75-2) har hittat stilen på allvar i år och vunnit åtta av tolv starter. Han är i jättefin författning och möter inte tuffare motstånd nu än exempelvis näst senast då han bollade med Mo Sjur och Havglimt. Tekno Viking är rask ut och lär som så ofta förr köras offensivt. Vem vill svara? Troligen ingen och även om det sket sig senast jag spikade i ett kallblodslopp (Ulvsåsen) så har "Vikingen" en minst lika passande uppgift på förhand med springspår på tillägg. Visst finns det några vassa deltagare men då värsta konkurrenten drog bakspår på tillägg så lär det säkert skilja 40 meter eller liknande mellan dessa två redan efter ett halvvarv. Inget att bråka om här, jag spikar och vänder blad.

15 Digital Class (V75-4) tränas av en viss Melander. Visserligen gick Stefan nyligen ut i media och utsåg Daniel Redén som världens bästa tränare men "Tarzan" är inte så tokig han heller. En yrkesman ut i fingerspetsarna med bredare hästkunskap än de flesta övriga i branschen tillsammans. Hans järnmärr Digital Class startar med 40 meters tillägg i ett rätt klent försök till Diamantstoet. Hon var nyligen ute i finalen av samma serie och kutade då snabba 12,2 – trots att ingenting stämde den dagen. Då hade hon iskalla hästar i vägen mest hela loppet men avslutade mycket vasst vid fritt. Hon går ner i klass till den här starten och jag tycker faktiskt att hon tillhör de bästa stona i landet. För inte så länge sedan spurtslog hon Diana Zet och Dixie Brick, nu möter hon... ja, vad då? Hennes två värsta konkurrenter 9 Alexi Quick och 12 Namanga Bo var båda besvikelser i sina senaste starter och måste ta sig i kragen om de ska stå emot Digital Class tunga slutspurt. Toppchans och given spik för mig.

Det var det här med Redén och Kihlström. De vinner V75-5 med 6 Erv Zet, allt annat vore en smärre sensation om ni frågar mig. Spår sex är perfekt för denna startkanon och nu rycker man dessutom samtliga skor. Visst, jag trodde att Erv skulle vinna på V75 senast det begav sig men då åkte han på svar i spetskörningen och fick sedan se sig besegrad för första gången sedan april månad. Helt annat motstånd nu på lördag och björnstarke 9 King Kong lär knappast vara gynnad av den korta distansen. Jag utser Erv Zet till omgångens säkraste vinnare.

Tidiga skrällarna:

4 Even's Cool Boy (V75-1) har jag varnat för med framgång tidigare. Då skrällvann han till drygt 18 gånger pengarna. Så bortglömd lär han knappast bli nu till helgen men med Born Unicorn i startlistan lär han åtminstone inte bli det första strecket spelarkåren plitar ner. Det borde kunna bli en vettig resa i den främre träffen och om favoriterna kör mot varandra gynnar det min skrällidé lite extra. Senast var han ute i samma lopp som Redéns skjutare men fick då inte chansen förrän det var för sent.

3 Lawmaker (V75-3) är lite av ett långskott men han var mycket fin vid spetssegern för tre starter sedan och kan dra iväg riktigt skapligt bakom bilen. Travar som allra bäst när han kan gå barfota runt om (startgaloppen senast berodde på andra faktorer) och när man, som jag, ändå väljer att gardera storfavoriten Click Bait så kan man lika gärna bjuda på högoddsare likt Lawmaker. Omgången ser rätt favoritbetonad ut på förhand och ska det bli några pengar så måste det nog skrälla till i högsta klassen.

11 Tattoo Avenger (V75-6) har aldrig varit bättre och jagar här tredje raka vinsten. Spåret är bara oddshöjande och även om 5 Titan Yoda blir svårslagen vid felfri avgång så har jag bra feeling för det finska bidraget. Loppet ser verkligen vidöppet ut på papperet och det blir både hängslen och svångrem för egen del.

7 Tale of Jacks (V75-7) är en stark spurtare och ofta ordentligt bortglömd. Han är kvar i klassen och även om det ännu inte blivit några vinster över den aktuella distansen kan jag inte tänka mig att den är något större minus. Loppet i övrigt är svårlöst och, i ärlighetens namn, inte allt för högklassigt. Med minsta lilla klaff så...!


ANNONS: V75-jackpott 41 miljoner. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 2, 4, 5, 9 (1–10)

V75-2: 8 Tekno Viking (10–6)

V75-3: 1, 2, 3, 5, 8, 9, 10 (7–12)

V75-4: 15 Digital  Class (12–9)

V75-5: 6 Erv Zet (9–2)

V75-6: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 (12–1)

V75-7: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 10 (6–12)

2 240 rader/1 120 kronor.

Banfakta, Hagmyren

Banförkortning: H

Längd: 1 000 m

Bredd: 21,5 m (2140 m), 22,0 m (1640 m)

Upplopp: 161 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter auto

1 Viking Brodde - Jepson C J  4 8 3 6 0 11,0a

2 Morotai Degato - Adielsson E  3 6 1 d 0 10,7a

3 Vacqueyras - Åhlund T  0 0 0 3 1 11,6a

4 Even's Cool Boy - Dunder R  7 1 1 4 5 10,7a

5 Born Unicorn - Kihlström Ö  1 5 1 2 d 11,0a

6 Jaques Noir - Ohlsson U  6 6 1 7 0 10,7a

7 Ivory di Quattro - Skoglund R N  6 6 d 2 5 12,1a

8 Gerry - Djuse M E 5 4 0 0 5 09,6a

9 Tabasco C.D. - Goop B  2 1 6 2 1 10,4a

10 Zap di Girifalco* - Lövdal A  d 3 1 3 3 11,1a

11 OnTrack He's Black - Westerholm N  1 5 3 2 3 12,4a

12 Final Dream - Sedström L  6 1 7 7 3 11,2a

V75-2, 2 640 meter volt

1 Klack Nova - Ohlsson U  0 4 5 7 2 24,5

2 660:

2 Svärting A.C. - Sidbäck J  3 0 0 1 2 24,2

3 Höstbo Elis - Pettersson T  1 2 2 2 4 25,3

4 Edbest - Nyberg I 4 2 1 5 0 24,8

5 Harry Växus - Adielsson E  8 0 8 5 3 24,0

6 Kalmar - Svensson H  1 0 k 2 2 23,5

7 Sundbo Komet - Goop B  2 2 d 1 d 27,0

8 Tekno Viking - Djuse M E  3 1 1 1 1 23,3

9 Nygårds Hillevi - Jonasson Z  3 7 6 1 3 23,4

10 Tangen Frikk* - Jonsson J  1 1 2 2 1 24,2

11 Elsas Faks - Nylander D  2 4 8 d d 26,3

2 680:

12 Sippson - Skoglund R N  6 0 0 0 0 24,0

V75-3, 1 640 meter auto

1 From the Mine - Djuse M E  d 1 5 1 1 10,3a

2 Doctor Doxey Zenz - Andersson M 0 0 3 1 5 11,7a

3 Lawmaker - Eriksson H G  0 0 1 2 0 09,7a

4 Ajlexes Cubano - Pettersson T  3 4 0 0 0 10,1a

5 Esprit Sisu - Wäjersten D  2 6 1 2 3 10,4a

6 M.T.Insider - Alsén O  5 2 1 5 6 10,4a

7 J.H.Mannerheim - Adielsson E  2 0 0 2 2 10,9a

8 Click Bait - Lennartsson P  5 5 3 1 3 09,5a

9 Diamanten - Goop B 2 3 8 3 3 09,8a

10 Inti Boko - Kihlström Ö  2 3 7 4 d 11,3a

11 Let's Dance D.E. - Kern K  2 1 4 0 5 10,5a

12 Västerbo Grosbois - Pöllänen R  8 0 8 1 2 11,0a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Xanthis Fantasy - Skoglund R N  3 2 2 0 0 15,2

2 Fly Bird Fly - Dunder R  2 0 3 5 6 15,3

3 Jilla May - Eriksson K  1 3 3 0 2 15,0

4 Kaitlin Way Scott - Djuse M E  1 0 3 3 0 15,0

5 Ultralight - Svensson H  5 2 2 0 0 15,7

6 Cristal Medallion - Westerholm N 0 3 1 0 5 16,8

7 Rapunzel - Adielsson E  1 0 0 6 3 14,6

2160:

8 Lollipop Girl - Sidbäck J  0 5 3 4 4 14,6

9 Alexi Quick - Goop B  0 6 1 2 7 13,8

10 Madame af Djupmyra - Melander G 2 6 3 5 1 13,6

11 Insignia - Wäjersten D  0 5 5 2 1 14,1

12 Namanga Bo* - Lennartsson P  2 0 4 3 0 16,5

13 Make More Cider - Jepson C J  2 6 2 3 0 13,7

14 Lisa S.E. - Linderoth P  d d 5 2 2 13,6

2 180:

15 Digital Class - Ohlsson U  6 4 3 3 3 12,2

V75-5, 1 640 meter auto

1 G.K.Tetris - Adielsson E  2 3 3 8 5 14,3a

2 Thelma M.M. - Pettersson T  4 5 5 4 1 12,2a

3 Delilas Magi - Widell K  0 d 1 3 1 13,8a

4 First Love M.L. - Djuse M E  3 6 1 1 1 13,0a

5 Crazyforareason Ås - Skoglund R N  1 6 4 2 0 13,8a

6 Erv Zet - Kihlström Ö  2 1 1 1 3 11,5a

7 Matter Håleryd - Ohlsson U  d 1 2 4 4 14,7a

8 Liquify'em - Lindqvist O A  8 0 1 1 6 14,8a

9 King Kong - Eriksson K  1 2 2 1 5 13,1a

10 Hippokrates F. - Goop B  0 1 7 2 5 14,6a

11 Nomo - Westerholm N  6 0 1 1 0 13,5a

12 Upside Face - Norman P G  0 1 3 2 d 14,0a

V75-6, DD-2, 2 140 meter volt

1 Definitif Launcher - Frick K  5 1 1 3 4 14,9

2 Don't be Weak - Lundberg P  1 6 1 2 6 14,7

3 Trumpie - Westerholm N  1 2 2 3 1 12,5

4 Borboletta* - Lövdal A  1 2 2 4 1 13,3

5 Titan Yoda - Ohlsson U  1 1 1 2 1 13,1

6 Gazza B.R. - Goop B  2 3 8 0 1 14,0

7 My Liberty - Kontio J  1 5 4 3 4 13,2

8 Iceland Radio - Kihlström Ö  4 4 4 2 2 13,0

9 Mandela Zon - Korpi J  3 1 2 2 0 15,3

10 Zenone Bar - Andersson O J  2 1 7 1 1 14,1

11 Tattoo Avenger* - Djuse M E  3 6 4 1 1 14,9

12 Hefner Am - Lennartsson P  4 0 d d k 15,5

V75-7, DD-2, 2 640 meter auto

1 Barolo Roc* - Goop B  7 6 0 4 2 11,3a

2 One Kind of Art - Andersson O J  1 1 5 1 3 11,7a

3 The Bald Eagle - Djuse M E  7 4 2 8 1 11,0a

4 Vulcano O.P. - Skoglund R N  1 8 5 d 2 12,9a

5 Xanthis Coktail - Lennartsson P  1 1 8 1 0 13,7a

6 Aperfectdream - Forslin H  2 3 1 d 3 12,4a

7 Tale of Jacks - Widell K  7 1 1 3 8 11,2a

8 Big Cactus Zet - Adielsson E  5 5 2 2 2 12,6a

9 Let's Go Ernie - Westerholm N  0 0 5 4 2 13,2a

10 Otroligosåfin - Ohlsson U  1 6 4 0 1 11,5a

11 Xanthis de Roi - Wäjersten D  8 1 1 1 4 12,7a

12 Cesar F.C. - Lönn L 2 5 5 5 2 12,0a


ANNONS: Här hittar du Sportbladets alla andelssystem under hela veckan. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!