V86

”Jag brukar inte uttala mig om sånt, men...”

Stjärntränaren inför festkvällen på hemmabanan: ”Hoppas på mycket publik”

Av: 

Erik Pettersson

Daniel Redén är nyckeltränare på V86 på Solvalla.
Daniel Redén är nyckeltränare på V86 på Solvalla.

TRAV

Daniel Redén blir nyckeltränare under Solvallas stora V86-kväll.

Bästa chansen bland storfavoriterna?

– Jag brukar inte uttala mig om sånt, men när Francesco Zet startar, så ser det bra ut, säger han.

Solvallatränaren går in i hemmabanans stora V86-kväll med självförtroendet på topp. I lördags tog han storslam i Norrbottens Stora Pris när Don Fanucci Zet vann före en vilt spurtande stallkamrat, Born Unicorn.

– Känslan just nu är bra, den är god, säger han och fortsätter:

– Don Fanucci Zet kändes jäkligt pigg. Det är en jäkla lång resa, loppet går sent på kvällen, det blev lite yrt. Hästen var rädd för allting, jag kom knappt upp på banan för att värma honom - men han kändes jättefin. Jag är tacksam för att han står i mitt stall, det är en väldigt, väldigt bra häst. 

Vad blir det nu för Don Fanucci Zet?

– Det kommer ju några race. Det kanske blir ”Proppen”-turnén, Årjängs Stora Sprinterlopp och sedan Hugo Åbergs Memorial. Om han pallar att gå båda loppen, det bestämmer hästen själv.

”Om han är fin blir det Sprintermästaren”

Solvalla har en egen V86-kväll på onsdag, utan saxning mot andra banor, åtta lopp – i Stockholm. Och inte vilka lopp som helst, storloppen Prix Readly Express och Prix Diana Zet är kvällens clou med stora summor i förstapris.

– Vi får hoppas att den här dagen kan etablera sig ordentligt. Bra väder, bra travsport, mitt i sommaren på Solvalla, det finns egentligen ingen anledning till att inte vara på Solvalla. Vi får hoppas att publiken kan leta sig ut, säger Daniel Redén.

Redén som är nyckeltränare i omgången då han tränar tre av favoriterna på V86-spelet. Francesco Zet, Mister Hercules och Glamorous Rain.

Fracesco Zet jagar sjunde raka segern i Prix Readly Express med 600 000 kronor till vinnaren. Han har inte synts till på banan efter lekstugan i Kungapokalen på Åbytravet i början av maj.

– Han har fått tagit det lite halvpiano, men han känns som Francesco Zet i jobben och det är ju bra…Han gick ut direkt i kvalen till Kungapokalen och vann på en bra tid. ”Frasse” vet vad han ska göra och gör sällan ett dåligt lopp. Han känns bra nu och vill nog ut på tracken. 

Hur ser framtiden ut för honom?

– Om han är fin nu så går han ut i Sprintermästaren. Dom är tränade för att gå i flera storlopp, sen kan allting hända. Don Fanucci Zet blev ju sjuk inför Derbyt i fjol och kom i det loppet med dålig form, men då var vi ju glada för att vi fick den fina segern i Sprintermästaren, det gäller att starta när hästarna är i bra skick, så vi går nog den vägen.

”Han var full i fan hela dagen”

V86-7, Icelands lopp - Första Jubileumstestet, ser femårige Mister Hercules som favorit. Han tog över ledningen i Jämtlands Stora Pris senast, men galopperade i samma veva.

Vad hände?

– Det har vi ingen aning om. Han var full i fan hela den dagen. Han har aldrig gjort så där förut. Han är lite hingstig och vill hålla på och bråka, så det kanske passar bättre att åka in till Solvalla nu.

Hästen är anmäld med amerikansk vagn, blir det så?

– Tanken är att vi ska testa det. Jag tror det kommer att fungera bra. 

”Lite stelare och kantigare...”

I V86-8 är Glamorous Rain tidig favorit i Prix Diana Zet, ett lopp som Stall Zet är med och sponsrar, där det ligger 400 000 kronor till vinnaren.

– Hon har inte varit på topp i år. Jag hade hoppats på bättre, men hon har varit lite stelare och lite kantigare. Nu känns hon fin i jobben och jag hoppas att vi kan hittar en växel till. Hon har alltid varit speciell, men nu känns hon bra i de intervaller som jag har kört, även om vi inte pressat henne så hårt. Stora målet för henne är Stochampionatet och tanken är att hon ska få ett lopp i kroppen inför kvalen.

Vem av dina har bästa chansen?

– Jag brukar inte uttala mig om sånt, men när Francesco Zet startar, så ser det bra ut.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Daniel Redén

Solvalla