Tv-profilens drömköp: ”Grävde djupt i fickan”

Travparet gjorde sitt livs affär • Flyttar till exklusiv miljongård i Dalarna • Så hög blev prislappen: ”Cirkeln sluten”

Den unika hästgården ”Villa Tranu” är såld.

Nya ägare: Tv-profilen Patrik Fernlund och proffstränaren Jasmine Ising.

– Vi är otroligt nöjda att vi kunde genomföra detta, säger Ising till Trav365.

Under förra månaden rapporterade Trav365 om att den unika hästgården ”Villa Tranu” var till salu.

Fastigheten ligger belägen bara 400 meter från Dalatravet Romme, strax utanför Borlänge.

Intresset var från början skyhögt vilket till stor del berodde på närheten till travbanan.

Nu en månad senare är egendomen såld.

De nya ägarna är tv-profilen och travreportern Patrik Fernlund och hans sambo, proffstränaren Jasmine Ising.

”Nästan som att vara på banan”

Trots att de trivts bra på sin nuvarande adress Julmyra Horse Center ser de fram emot att inom kort flytta in i sitt nya drömboende.

Prislappen: 8,6 miljoner.

– Patrik är uppvuxen i trakterna i Borlänge, hans mamma bor nån mil därifrån och hans syster bara någon kilometer från vårt nya boende. Vi har en liten dotter och ute vid Julmyra finns inte så mycket för henne. Nu kan hon växa upp med kompisar, dans och andra aktiviteter, det blir inte så knöligt. Dessutom får även hon komma närmare familjen, säger 31-åriga Jasmine Ising och fortsätter:

– Varken jag eller Patrik har kunskapen att sköta en vanlig gård, det är därför vi varit på Julmyra. Nu kan vi träna inne på Rommetravet som är en fin anläggning. Nu blir vår nya gård nästan som att vara på banan, det är så otroligt nära.

Hur ser du på verksamheten (Stall Philip) för dagen och vilka förändringar innebär flytten?

– Jag tillhör i dag Solvalla och kommer i framtiden i stället att vara Romme-tränare. Det blir inga större förändringar egentligen och vi kommer inte vara mindre på Solvalla. Året har varit ett rent skitår då vi haft förkylning i stallet. Vi har försökt allt, att skilja hästarna från varandra, det har varit otroligt segt. De få som startat har varit friska, men det är alldeles för lite starter i år för att vi ska vara nöjda.

– Vi kommer likt tidigare vara privattränare åt Leif Bengtsson, han stöttar oss och vi är otroligt tacksamma för det. Patrik kommer kombinera tv-jobbet och att träna hästarna som tidigare. Det finns elva boxar och vi har möjlighet att slå upp fler, men första tanken är tre fina lösdrifter. Vissa hästar trivs inne och vissa ute. Men vi har en del jobb som att renovera hagar, sätta upp lösdriftshus och annat småarbete.

Patrik och Jasmine flyttar närmare familjen – till Borlänge.
Patrik och Jasmine flyttar närmare familjen – till Borlänge.

”Uppvuxen ett stenkast från banan”

Patrik Fernlund är född och uppvuxen i Borlänge och ser fram emot att kunna tillbringa mer tid tillsammans med familjen.

– Jag är uppvuxen ett stenkast från banan, min syster och mamma bor där. Cirkeln är nu sluten. Det blir bra för alla parter, inte minst för vår dotter. Vi har spånat under en tid och tycker Romme som anläggning är bra med fina träningsmöjligheter. Hagarna behöver upprustas och vi beräknar flytta upp någon gång efter årsskiftet. Vi har trivts bra på Julmyra som är en mycket fin anläggning men kände oss klara, främst på grund av familjeskäl, säger han till Trav365.

Har ni fått tömma alla besparingar nu för att genomföra köpet?

– Vi har fått gräva djupt i fickan men det här är en investering som man gör en eller två gånger i livet. När vår lilla dotter får bo nära sin farmor som hon tycker så mycket om, då är det värt alla pengarna. Jag kommer fortsätta arbeta på Kanal 75 där jag trivs alldeles utmärkt.

– Till sist måste jag säga att utan vår ägare Leif Bengtsson hade inget av det här varit möjligt. Han stöttar i vått och torrt, även om det varit lite stolpe ut. Han har stått trygg hela vägen. Utan honom hade vi inte haft det vi har i dag. Han är en otroligt viktig kugge för oss och hela vår verksamhet.

”Lite som att flytta hem igen”

Säljaren Elin Skantz är även hon född och uppvuxen i en familj där travsporten ständigt stått i fokus.

Det är med stor glädje hon nu ser att paret flyttar in i den lilla byn Kvistgårdarna i Romme.

– Jättekul att ett yngre och ambitiöst par som Jasmine och Patrik väljer att satsa ytterligare genom att köpa en egen gård och etablera sig på Dalatravet Romme. Stall Philip har sedan tidigare köpt en av mina föräldrars uppfödningar (Twigs Intense), så för henne blir det väl lite som att flytta hem igen.

Stallet inrymmer bland annat 11 boxar men Patrik och Jasmine planerar att ha vissa hästar på lösdrift.
Stallet inrymmer bland annat 11 boxar men Patrik och Jasmine planerar att ha vissa hästar på lösdrift.
Travprofilerna bor inom kort bara 400 meter från travbanan (Dalatravet Romme).
Travprofilerna bor inom kort bara 400 meter från travbanan (Dalatravet Romme).
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN