Superskötaren: ”Jag står bäst vid sidan”

Duon som tar hem ärofyllda stipendiet

William Ekberg och Charlotte Andersson är duon som får ta emot Stig H:s stipendiat.
William Ekberg och Charlotte Andersson är duon som får ta emot Stig H:s stipendiat.

Lärlingen William Ekberg och skötaren Charlotte Andersson.

Där har ni årets två Stig H-stipendiater.

– Den dag man ska bli tränare är stipendiet en väldigt bra grund att stå på, säger Charlotte Andersson till Stig H-akademien efter utmärkelsen.

William Ekberg och Charlotte Andersson.

Det är namnen på de två inom travsporten som får ta emot det ärofyllda priset Stig H:s stipendiat.

24-årige Ekberg har trots sin ringa ålder redan varit hos flera proffstränare som Veijo Heiskanen, Admir Zukanovic, Stefan Persson, Svante Båth och Magnus Dahlén.

Lärlingen har i år som kusk kört 120 lopp och segrat i 16 av dem vilket innebär att ligger med i toppen av lärlingsligorna både på Solvalla och Eskilstuna.

”Brinner för träningen”

Numera finns han i Sala och arbetar i travtränaren Jörgen Westholms stall.

– Jag har fått jättebra chanser hos Jörgen och trivs väldigt bra så här blir jag nog kvar några år, säger han i ett pressmeddelande från Stig H-akademien och fortsätter:

– Efter att ha varit mest på västkusten tidigare så kändes det naturligt att söka sig mer mot Mellansverige eftersom jag kommer från Örebro-trakten. Stipendiet är en fantastisk chans att utbilda sig och skaffa nya kontakter. Jag brinner för träningen, men kuskandet ger en extra krydda och när jag blir tränare ska jag köra själv.

Superskötaren: ”Står bäst vid sidan”

Skötaren Charlotte Andersson har tidigare varit hos tränaren Daniel Redén där hon bland annat tagit hand om Delicious U.S..

Sedan länge finns hon i Robert Berghs stora travstall i Sundsvall där hon tagit hand om storstjärnor som Kadett C.D. och Nahar.

Idag sköter hon om bland andra vinnaren av Svenskt Travderby 2020, Hail Mary.

Det är just med hästarna och vid sidan av tävlingsbanan hon trivs allra bäst.

– Jag tog körlicensen när jag gick på Wången men plockade aldrig ut den, jag står bäst på sidan. Det jag brinner för är att träna hästen och se utvecklingen i den. Den dag man ska bli tränare är stipendiet en väldigt bra grund att stå på. Det här ska bli jätteroligt, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN