Fuskarnas miljoner delas ut på V75

Pengar som konfiskerats i flera år adderas till superpotten: ”Vi har på fötterna”

Publicerad 2023-08-24

Petter Johansson, manager betting objects på ATG.

Fusk förekommer på travspel och vid vissa fall konfiskerar spelbolaget ATG pengar från kunder.

På lördag delas fuskarnas miljoner ut på V75 när det är drömjackpott med totalt 75 miljoner kronor i potten.

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att låta våra övriga kunder få möjlighet att ta del av dom pengarna, säger Petter Johansson, manager betting objects på ATG.

Totalt låg 33,7 miljoner kronor i potten till lördagens drömjackpott på V75 på Bergsåker.

Helt plötsligt adderades det 13 miljoner kronor till potten.

Pengar som ATG har hållit från fuskande kunder.

 – Pengarna är medel som innehållits över tid från konton där vi konstaterat att spelare brutit mot våra spelregler. Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att låta våra övriga kunder få möjlighet att ta del av dom pengarna, säger PetterJohansson, manager betting objects på ATG i ett pressmeddelande.

”Spelare tänjer på gränserna”

Han fortsätter:

– De allra flesta som spelar hos ATG håller sig inom regelverket, men det finns undantag där spelare tänjer på gränserna och bryter mot spelreglerna, till exempel genom att samarbeta på ett otillåtet sätt. Alla fall är unika, men när vi misstänker något utreds det noggrant och i vissa fall leder det till att vi innehåller vinstpengar.

”Skulle det bli rättegång där vi förlorar...”

För facktidningen Travronden säger totochefen Marcus Wahlman att man hållit på pengar från fuskande kunder i flera års tid, i vissa fall.

– Det är ingen kund som vänt sig till domstol och krävt oss på pengarna än i alla fall och vår bedömning är att vi har på fötterna om det skulle hända, säger han.

Om någon av de fuskande kunderna gör anspråk på sina konfiskerade pengar - och vinner:

– Skulle det vara så att det blir en rättegång där vi förlorar får vi ju ta det från egen ficka då pengarna använts, förklarar Wahlman för tidningen.

Prognosen inför lördagens omgång säger att en ensam vinnare kan plocka hem 75 miljoner kronor vilket gör att möjligheten till den största V75-vinsten genom tiderna finns. Det tidigare vinstrekordet är från 2010 då en spelare tog hem 67 miljoner kronor.

Följ ämnen i artikeln