Kompisgänget vann 5,2 miljoner på V75: ”Sjukt”

51-årige Peter Thorén om supersuccén: ”Nästan overkligt”

Publicerad 2023-08-21

Varje vecka satsar kompisarna från Sölvesborg 100 kronor på V75.

I lördags stämde allt.

Efter sanslös dramatik får de nu dela på 5,2 miljoner.

– Var så in i helvete nervös. Men jag har haft det på känn, säger hjärnan bakom systemet, Peter Thorén.

V75-lördagen från Rommetravet innehöll bland annat två E3-finaler för de treåriga hästarna.

I båda miljonloppen skrällde det rejält, men allra mest i V75–6 där 31-oddsaren A Teaser, med kusken Erik Adielsson, spurtade till seger.

”Sprang nästan med teven i handen”

Inför avslutningen (V75–7) översteg värdet 200 000 kronor och spänningen var nästintill obeskrivbar för ett stort kompisgäng i Sölvesborg som satt kvar med chansen att nå full pott.

– Vi kallar oss ”Piaff” och har spelat ihop sedan 2017. Inför avslutningen hade vi spik på Alessandro Gocciadoros favorit Don’t Say Gar. Jag var så in i helvete nervös och sprang nästan med teven i handen. Jag tänkte innan loppet att om han tar ledningen, då håller han tempot uppe ända in i mål, säger systemskaparen Peter Thorén till Trav365.

Spiken vann enkelt. Vad kände du under upploppet?

– Det var helt sjukt, nästan overkligt. Jag har haft på känn att det kan vara dags snart och nu hände det. När värdet kom då trodde jag knappt det var sant.

Vann 5,2 miljoner: ”Helt sinnessjukt”

51-årige Peter, som arbetar inom industrin, är mycket travintresserad och ägnar en stor del av sin tid åt att läsa på inför varje V75-omgång.

Den här gången lyckades han på olika sätt hitta alla vinnarna.

– Jag anfaller kollegieblocket på lördag morgon och lägger mycket tid och fokus på travet. För sex år sedan fick jag med många vänner och nu var vi totalt 27 stycken som var med och delade. Alla fick cirka 200 000 kronor tillbaka på en satsad hundralapp, säger han och fortsätter:

– Vi har tidigare dragit in en vinst på 235 000 kronor och en annan på 140 000 kronor, men aldrig i närheten av de här summorna. Det som är extra kul är att få dela pengarna. Under söndagen tittade jag när min grabb spelade fotboll. Många av de andra föräldrarna var med på systemet. Strax innan spelstopp sa jag åt min flickvän Ursula att vara med. Hon köpte och fick in 200 000 kronor på kontot. Helt sinnessjukt.

Superskrällen A Teaser bidrog till den höga utdelningen på V75.

”Vägrar lämna ett nummer i följd”

Hur hittade du skrällarna?

– Jag läser mycket tips, bland annat experterna Chrille ”Krukan” Eriksson och Erik Pettersson i Aftonbladets ”Skrällkollen”. Har aldrig varit rädd att gå min egen väg och spika annorlunda hästar eller välja bort favoriter. A Teaser läste jag om i en travchatt att Magnus Djuse varnade för.

– Corazon de B. fick jag med då jag vägrar lämna ett nummer i följd. Det var tur, det kan jag säga. Charmant de Zack i V75–4 fick jag med då experten Micke Nybrink varnade för den. Jag försöker lyssna på så många som möjligt och den här gången stämde det.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag gillar att resa och snart ska jag till Malaga och spela golf. Sen har det nyss varit semester så pengarna kommer väl till pass.

Systemet lämnades in via ”ATG Tillsammans” och kostade 2 500 kronor. Total vinst för vännerna blev 5 245 878 kronor. Varje andel kostade 100 kronor och betalade tillbaka 194 291 kronor.

Följ ämnen i artikeln